TRAGEDIJA U SUSJEDSTVU: Prilikom gašenju požara poginuo vatrogasac...

Istraga o uzrocima stradavanja je u toku, a po završetku istrage, kako navodi HVZ, informacije će biti poznate javnosti.

  • Hronika

  • 01. Avg. 2022  

  • 0

Prilikom obavljanja dužnosti, smrtno je stradao vatrogasac Goran Komlenac, objavila je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima na svojim mrežnim stranicama Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Glavni vatrogasni zapovjednik izrazio najdublju sućut obitelji smrtno stradalog vatrogasca Gorana Komlenca, djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci te članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac.

Istraga o uzrocima stradavanja je u toku, a po završetku istrage, kako navodi HVZ, informacije će biti poznate javnosti.

Četiri kanadera i 80 vatrogasaca uspjeli su zaustaviti širenje požara koji je u nedjelju oko podne buknuo iznad dubrovačkog naselja Orašca.

Od 12,30 sati do predvečerja vatrogasci su se borili s vatrenom stihijom koja je progutala 87 hektara guste borove šume na područja Orašac – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...