KONAČNO ODBLOKIRANO JARINJE: Poslije 26 sati normalizovan saobraćaj na prijelazu

Situacija na terenu trenutno je mirna.

  • Regija

  • 01. Avg. 2022  

  • 0

Glasnogovornik policije Kosova za sjeverni region Branislav Radović rekao je ranije danas da su sve barikade na sjeveru Kosova i Metohije uklonjene

On je za Radio slobodna Evropa naveo da je situacija na terenu trenutno mirna.

"Jedan kamion uspio je da prođe administrativni prelaz na Jarinju, i time je normalizovan saobraćaj poslije 26 sati", javlja dopisnik RTS-a Andrija Igić.

Prethodno su u ponedjeljak uklonjene samo neke od devet barikada koje su Srbi na sjeveru pokrajine postavili zbog odluke vlade u Prištini da počne izdavanje ulazno-izlaznih dokumenata za putnike iz centralnog dijela Srbije.

Prištinska vlada saopćila je noćas da će odložiti primjenu mjere o dokumentima i tablicama do 1. septembra, ako budu uklonjene barikade postavljene na administrativnim prelazima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...