VUČIĆEV MEGAFON SE OGLASIO: "Mir u BiH nije odluka Izetbegovića, već Srbije i Republike Srpske"

On kaže kako mu nije jasno gdje tačno Izetbegović vidi negativan uticaj Rusije.

  • Regija

  • 02. Avg. 2022  02. Avg. 2022

  • 10

Ministar unutrašnjih poslova i i predsjednik Pokreta socijalista Srbije, Aleksandar Vulin rekao je da je Srbija sačuvala mir u BiH, ali ne zahvaljujući Bakiru Izetbegoviću, već uprkos njemu.

"Mir u BiH nije odluka Izetbegovića, ali jeste Srbije i Republike Srpske. Da se Izetbegović pita, BiH bi nestala u krvoproliću, zato i prebrojava Srbe i Bošnjake i zato poziva na ukidanje Republike Srpske. Zato i poslije sedam godina od pokušaja ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici još uvijek nemamo imena ni izvršilaca ni nalogodavaca", rekao je Vulin.

On kaže kako mu nije jasno gdje tačno Izetbegović vidi negativan uticaj Rusije, te dodaje kako "iz Rusije nikada nisu došli prijedlozi za rušenje Dejtonskog sporazuma, ali iz mnogih drugih zemalja jesu, a najviše od samog Izetbegovića i SDA."

"Srbija je sačuvala mir u BiH, ali ne zahvaljujući Izetbegoviću, već uprkos njemu", poručio je Vulin odgovarajući na izjave Izetbegovića, prenose Nezavisne novine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...