ŠPANSKI GULAŠ: Recept za četiri osobe

Za početak, papriku prepolovi, odstrani joj sjemenke, operi je i nareži na komade.

  • Gastro

  • 02. Avg. 2022  02. Avg. 2022

  • 1

Sastojci za 4 osobe:

1 zelena paprika

400 g krompira

400 g teletine

2 kašičice ulja

600 g kockica pelata (najbolje domaćeg iz staklenke)

1 kesica mješavine začina za gulaš

40 g slatkih feferona (staklenka)

nekoliko crnih maslina bez košpica

Priprema:

1. Papriku prepolovi, odstrani joj sjemenke, operi je i nareži na komade. Krompir oguli, operi i nareži na kockice. Meso posuši ubrusom i nareži na kocke veličine zalogaja.

2. U loncu zagrij ulje pa proprži meso uz stalno okretanje. Dodaj papriku i krompir te kratko dinstaj. Zatim dodaj pelat i 250 ml hladne vode. Umiješaj začine za gulaš, jednom zakuhaj i poklopi pa na srednje jakoj vatri kuhaj oko 20 minuta.

3. Feferone ocijedi i nareži na kolutiće. Feferone i masline dodaj u lonac pa sve zajedno dinstaj 5 minuta.

4. Uz to posluži svježi domaći kruh, rižu ili tjesteninu.

(24sata.hr) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...