OVAKO IZGLEDA SRPSKI FILM O "OLUJI": Vulin na setu rekao da više niko "neće našu djecu trovati lažima o srpskom narodu" (VIDEO)

Posljednje scene snimale su se na planini Tari.

  • Kultura

  • 02. Avg. 2022  02. Avg. 2022

  • 7

Objavljen je trailer za srpski film Oluja koji je sa snimanjem počeo još prošlo ljeto.

U opisu trailera na YouTubeu stoji kako ovaj ‘projekt govori o jednom od najvećih srpskih stradanja u novijoj istoriji’.

Glavni glumac u filmu je Jovo Maksić, izbjeglica iz Knina, a redatelj filma Miloš Radunović ranije je za Tanjug rekao kako je film Oluja o pogromu Srba iz Hrvatske.

Posljednje scene snimale su se na planini Tari.

“Film je dobar način da ova važna povijesna tema za nas ostane zabilježena jer smo je svi malo zaboravili, sjetimo se s vremena na vrijeme, a ovako ostaje za sva vremena i neke buduće generacije”.

Dodao je i da je velika odgovornost raditi ovakav film jer se ‘ne radi o fikciji, već postoji oko 400 tisuća svjedoka onoga što se dogodilo u Hrvatskoj’.

Producent filma Vladan Anđelković rekao je da je ekipa bila organizirana tako da se na najbolji mogući način predstavi sve ono što su preživjeli Srbi tijekom akcije Oluja 1995. godine u Hrvatskoj.

Snimanje obilježila i smrt na setu

Snimanje filma Oluja obilježio je i tragičan događaj. Naime, scenski rekviziter okliznuo se s litice i pao u provaliju te poginuo.

Iz filmske produkcije ‘Omega’ tada su rekli da je stradao muškarac V.M. iz Beograda, koji je bio scenski rekviziter te da je s litice pao pod okolnostima koje nisu utvrđene.

I Vulin posjetio snimanje

Prošle je godine snimanje srpskog filma Oluja posjetio i ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

“Nikada više niko neće umjesto Srba pisati njihovu istoriju. Zaslužili smo i izborili za pravo da mi pišemo svoju istoriju ispričamo je. Niko više nikada neće trovati našu djecu lažima o srpskom narodu. Izborili smo se za istinu i pravo da o njoj govorimo”, rekao je tom prilikom.

Dodao je i da se film Oluja dogodio jer se ‘šutjelo o Jasenovcu’, jer im ‘drugi pišu istoriju’, ‘tjeraju ih da priznaju lažne genocide i primoravaju ih da se prave da je Oluja bila humanitarna akcija’.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...