"SB" NA POTPISIVANJU UGOVORA: Potpisana "revolucija" za rekonstrukciju terena stadiona Koševo (FOTO)

Projekat, prema uslovima koje je postavila krovna kuća evropskog nogometa, finansiraju UEFA i NS BiH sa 75 posto ukupne vrijednosti projekta, dok preostalih 25 posto obezbjeđuju lokalne zajednice koje raspolažu tim stadionima.

  • Sport

  • 03. Avg. 2022  

  • 1

U prostorijama Općine Centar u Sarajevu potpisan je ugovor o učešću u zajedničkoj realizaciji projekta "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH", a u okviru koje je planirana rekonstrukcija terena na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Projekat, prema uslovima koje je postavila krovna kuća evropskog nogometa, finansiraju UEFA i NS BiH sa 75 posto ukupne vrijednosti projekta, dok preostalih 25 posto obezbjeđuju lokalne zajednice koje raspolažu tim stadionima.

Projektom je predviđena potpuna rekonstrukcija 12 nogometnih terena na koje će biti postavljena savremena hibridna podloga po UEFA-inim standardima. Tako bi svi tereni u Premijer ligi BiH trebali imati moderne terene i jedan od najvećih problema našeg nogometa odlazi u prošlost. Koliko je ovo važan dan za FK Sarajevo, istakla je direktorica Ajla Alimanović.

"Ispred FK Sarajevo htjela bih se zahvaliti Nogometnom savezu BiH, koji je u uskoj saradnji s nama i Općinom Centar uspio napraviti rješenje da naš klub zajedno s drugim klubovima bude u prvom rosteru za rekonstrukciju terena. Kvalitet nogometa je nešto što će sigurno porasti nakon rekonstruckije terena i bit će puno ljepše i za gledati našim navijačima, te igrati našoj i protivničkoj ekipi. To će sigurno biti bolje nego ranije, a posebnu zahvalnost upućujem načelniku i općinskom vijeću koje je jednoglasno podržalo rekonstruckiju terena", rekla je Ajla Alimanović, direktorica FK Sarajevo.

Nakon toga, medijiam se obratio generalni sekretar NS BiH Adnan Džemidžić.

"U ime NS BiH, predsjednika Vice Zeljkovića, Izvršnog odbora i cijele naše administracije želim zaista izraziti zadovoljstvo i sreću što smo danas u prostorijama Općine Centar potpisali još jedan ugovor u vezi s rekonstrukcijom terena, a koji su vrlo bitna karika za budućnost. Vapimo kao zajednica da imamo što više terena na kojima će se moći igrati kvalitetan nogomet, jer bez toga ne možete proizvoditi igrače. Ovo je zaista nešto što je revolucionarno u našem nogometu i mislim da ćemo naredne godine nastaviti na isti način", rekao je generalni sekretar NS BiH Adnan Džemidžić.

Ukupna vrijednost rekonstrukcije glavnog terena stadiona "Asim Ferhatović Hase", sa svim troškovima i obračunatim PDV-om, iznosi 2.487.405,03 KM.

Nogometni savez BiH je obezbijedio 1.938.207,97 KM, dok preostali iznos od 549.197,06 KM treba biti udio Općine Centar.

Troškove održavanja terena prvih šest mjeseci od dana tehničkog prijema snosit će NS BiH, nakon čega će obavezu održavanja terena preuzeti FK Sarajevo.

(Klix.ba)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...