KONAČNO JE GOTOVO: Trener Barcelone Xavi Hernandez prelomio, poznata sudbina Miralema Pjanića…

No, bez obzira na te činjenice nije bio siguran njegov ostanak u dresu Barcelone.

  • Sport

  • 04. Avg. 2022  

  • 0

Miralem Pjanić pozitivno je na pripremama iznenadio trenera katalonskog kluba Xavija Hernandeza.

Pjanić je pristao i da se odrekne velikog dijela plaće kako bi ostao u klubu.

Bh. reprezentativac ima bruto plaću od 15, 6 miliona eura. Kada se oduzme porez ta plaća na godišnjem nivou iznosi oko osam miliona eura neto. Pristankom na smanjenje Pjanić bi na godišnjem nivou zarađivao nešto manje od pet miliona eura neto.

Mundo Deportivo navodi kako se Pjanić i prošle godine odrekao nevjerovatnih 60 procenata odnosno 9.4 miliona eura bruto.

No, bez obzira na te činjenice nije bio siguran njegov ostanak u dresu Barcelone.

Za Miralema Pjanića jutros stižu sjajne vijesti. Naime, Pjanić je puno bliže ostanku nego odlasku iz kluba. Osim igračeve želje da nastavi dalje, želi ga i trener Katalonaca Xavi Hernandez, javljaju španjolski mediji.

Napomenimo i kako Chelsea neće dati službenu ponudu Barci za Frenkieja de Jonga dok ne budu sigurni da je voljan pridružiti im se. Frenkie trenutno želi ostati u Barceloni.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...