KAKO JE I NAJAVIO: Stanivuković se provozao autobusom „Ko to tamo krade?", zaustavio se ispred prostorija SNSD-a (VIDEO)

Autobus je, kaže Stanivuković, došao po predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Vladu Đajića i bivšeg zamjenika gradonačelnika Srđana Amidžića.

  • Društvo

  • 05. Avg. 2022  05. Avg. 2022

  • 0

Gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odboga PDP-a Draško Stanivuković provozao se autobusom „Ko to tamo krade?“ na, kako je najavio, novoj liniji koja će saobraćati od Glavnog odbora SNSD-a do zatvora na Tunjicama.

Autobus je, kaže Stanivuković, došao po predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Vladu Đajića i bivšeg zamjenika gradonačelnika Srđana Amidžića, zbog, kako tvdi, kriminalnih radnji na štetu grada i potpisivanja ugovora zbog kojeg su poskupjele autobuske karte.

Prethodna gradska vlast u Banjaluci, dan nakon lokalnih izbora 2020. godine, potpisala je ugovor sa prevoznicima po kojem cijena karte gradskog prevoza mora da poskupi ukoliko cijena goriva bude veća od 3,09 maraka po litri, tvrdi Stanivuković.

Sporni ugovor su, kako ističe, potpisali u tehničkom mandatu, kada on još uvijek nije preuzeo vlast. A delegati SNSD-a u Domu naroda nisu glasali za ukidanje akciza na gorivo, što je dodatno uticalo na povećanje cijene prevoza. 

„Prije svega treba da znate da je došlo do sukoba i rata u svijetu, do velike inflacije, do poskupljenja goriva i da na nivou Bosne i Hercegovine SNSD nije ukinuo akcize, zbog čega je ogroman pritisak bio na naš grad. A onda je Amidžić potpisao ugovor, koji je rekao – kada cijena goriva poskupi toliko i toliko, mora i cijena karata da poskupi toliko i toliko, imamo sve dokumente“, istakao je predsjednik Gradskog odbora PDP-a Draško Stanivuković.

Stanivuković tvrdi da su javni poziv za prevoznike mogli jedino da otvore u decembru, međutim poziv je otvoren u septembru, a potpisan dan nakon izbora. Zbog toga će, ističe, podnijeti krivičnu prijavu i protiv predsjednika Komisije. 

„Otvaraju taj javni poziv, mimo ovog ovde, otvaraju ga u devetom mjesecu u septembru u kampanji 15. i znamo ko je najpovoljniji, međutim uopšte neće da potpišu ugovor, neće da potpišu ugovor dva mjeseca. E gledajte onda šta se dešava – taj Amidžić, pogledajte ovo, evo ovde tačno, potpisuje 16. novembra, ljudi, 16. novembra u 7 ujutru, znači ja se nisam ni probudio, nisam ni shvatio da sam gradonačelnik, oni su tehničkom mandatu, nakon poraza potpisali sporni ugovor. Ljudi moji, potpisali ga dva mjeseca prije nego što su smjeli da otvore ponudu“, kaže Stanivuković.

Iako je Stanivuković pokazao sporni ugovor, portparol SNSD-a Radovan Kovačević tvrdi da se Stanivuković služi političkom manipulacijom i da optužuje pojedince bez razloga. 

„Sram i stid da vas bude što ste došli pred ovu zgradu, koja je sjedište organizacije, koja ima preko 200.000 članova, poštenih građana Republike Srpske i spominjete bilo kakvu krađu.Njega zanima samo to kako će on da ubire jeftine političke poene i kako će nastaviti da se bavi najjeftinijom političkom manipulacijom, etiketirajući ljude, lijepeći njihove plakate, lijepeći njihove slike bez ikakvih dokaza i bez ikakvih argumenata“, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Mirna Savić Banjac, koja je bila odbornik u Skupštini grada osam godina, tvrdi da se oni koji su kršili zakon, sada rugaju građanima koji se voze autobusom. Ističe da su mnoge afere skupštinske većine ostale su bez epiloga. 

„Kad smo već kod kršenja pravila i zakona, jedna od sitnica, pod navodnicima, bila je ta da su svjesno kršili zakon i dopustili da jedna Delta radi do 22 časa u nedelju, imaju dokumenti i snimci, dok još uvijek odluka nije bila stupila na snagu, svjesno su to radili kao većina. Da vas podsjetim na pitalen, potencijalno najrizičnija afera po zdravlje za sve stanovnike i Banjaluke i Republike Srpske.

Ugovori sa GP Krajinom, šta je sa zemljištem stare autobuske stanice, šta je sa Eko toplanom i dva miliona maraka koji su nam došli na naplatu zbog ugovora iz tog perioda“, kazala je savjetnik gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić Banjac.

Stanivuković je najavio da će u nedelju autobus sa natpisom „Ko to tamo krade?“ doći ispred kancelarije Vlade Đajića, a saobraćat će opet do Tunjica, navodi BN. 

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...