MLADEN BOSIĆ O DODIKOVOM LAŽNOM PATRIOTIZMU: "Nijedna prevara ne može ostati neprimjećena..."

"Jedino što radi jeste da na javnom servisu priča ono što narod treba da čuje, a što je daleko od realnosti", kaže Bosić

  • Politika

  • 06. Avg. 2022  

  • 0

“Dok se pred narodom Milorad Dodik hvali da navodno neće uvesti sankcije Rusiju, one se uvode pred njegovim očima i on to vrlo dobro zna", rekao je član Predsjedništva SDS-a Mladen Bosić.

Iako to zna, kaže Bosič, Dodik ne preduzima apsolutno ništa.

"Iako to može, nijednim potezom ne sprečava uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji i djelovanje bh. diplomata u Briselu, a sve po instrukcijama Predsjedništva BiH. Ako su instrukcije iz Predsjedništva išle mimo njegove volje kako se danima pokušava opravdati, zašto nije reagovao i tražio ostavku već nakon prvog glsanja protiv Rusije", kazao je Bosić.

"I dok Dodik besramno ćuti, sankcije idu... Jedino što radi jeste da na javnom servisu priča ono što narod treba da čuje, a što je daleko od realnosti. Ali, nijedna prevara ne može ostati neprimjećena", kazao je Bosić.

On naglašava da zbog nerada Dodika i njegovog kabineta, sada imamo nedvosmislenu potvrdu Brisela da je Srbija jedina zemlja koja se nije pridružila odlukama EU o sankcijama Ukrajini.

"Lažni patriotizam je na djelu ponovo i iznova i svaki put sa sobom vuče nove i teže posledice po Republiku Srpsku", upozorio je Bosić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...