DOBROVOLJAC ŽELJKA RAŽNATOVIĆA ARKANA: Kako je pjevač Oliver Mandić prijetio Srbima iz Krajine?! (VIDEO)

Predstavljao se kao "portparol Garde" i načelnik "pozadine",

  • Regija

  • 06. Avg. 2022  

  • 2

Godišnjica "Oluje" podsjetila nas je na dešavanja na teritoriji tadašnje Republike Srpske Krajine, ali samo u tih nekoliko dana. Šta se sve dešavalo godinama, kakvi su se sve opskurni likovi pojavljivali tada na terenu i u medijima teško mogu da zamisle oni koji su tada bili djeca ili su rođeni poslije rata. Jedan od "velikih ratnika" za srpsku stvar bio je i pjevač Oliver Mandić.

Kako piše Direktno.rs, poznati muzičar bio je dobrovoljac Srpske dobrovoljačke garde (SDG) Željka Ražnatovića Arkana.

Predstavljao se kao "portparol Garde" i načelnik "pozadine", a postao je poznat i po prijetnjama upućenim Krajišnicima koji su izbjegli u Srbiju i Beograd.

Jedna od ratničkih izjava ovog Arkanovog tigra ostat će zauvijek upamćena jer je direktno prijetio izbjeglim Srbima iz Krajine da "moraju odmah da se vrate na ratište" a ako se ne vrate "da će im oni (Arkanovi dobrovoljci) kada se vrate u Srbiju objasniti, i pokazati kako će proći".

Tom prilikom je Oliver Mandić doslovce rekao:

"Samo želim ovom prilikom da poručim svima i da pozovem sve dobrovoljce da dođu i da se bore i brane svoje pragove, i ove p... koje su pobjegle iz Krajine i sjede sada po kafićima u Beogradu što prije da se vraćaju i da brane srpske zemlje i svoje kuće... Jer ako ne dođu, mi kad se vratimo u Beograd ćemo im objasniti i kako će proći i šta će im se desiti", zaključio je pjevač Oliver Mandić, dobrovoljac Željka Ražnjatovića Arkana.

Oliver Mandić ljubi ruku Aleksandru Vučiću:

Kada se vratio u Beograd, Mandić se po ovom pitanju nije oglašavao. Miloševićev režim je neposredno pred "Oluju" mobilisao na hiljade ljudi koji su u Srbiju pobjegli iz raznih dijelova Hrvatske jer im je zbog etničke pripadnosti život bio u opasnosti tamo gdje su živjeli.

Mnogi od njih su, iako metak u ratu nisu opalili, stradali u tim avgustovskim tragičnim dešavanjima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...