IZRAELSKA VOJSKA TVRDI: Glavni vojni zapovjednici Islamskog džihada neutralizirani u Gazi...

Yair Lapid ističe da je ovo ciljana protuteroristička operacija protiv neposredne prijetnje Islamskog džihada, produžene ruke Irana koja želi ubijati nedužne Izraelce.

  • Evropa

  • 07. Avg. 2022  

  • 0

Glavni vojni zapovjednici Islamskog džihada u Gazi su neutralizirani u zadnja dva dana u zračnim udarima izraelske vojske na tu oružanu palestinsku skupinu, priopćila je jučer izraelska vojska.

"Vodstvo vojnog krila Islamskog džihada u Gazi je neutralizirano", rekao je Oded Basiok, načelnik uprave za vojne operacije židovske države u priopćenju poslanom AFP-u.

U izraelskoj operaciji u Gazi ubijeno je više od 20 ljudi, među kojima šestero djece, tvrde vlasti palestinske enklave.

Sukob izraelske vojske i oružanih skupina u Gazi najgori od maja 2021. godine

Ovaj novi sukob izraelske vojske i oružanih skupina u Gazi koji je počeo u petak, najgori je od svibnja 2021.  Izraelske vlasti pak tvrde da je nekoliko palestinske djece poginulo u subotu navečer u Džabaliji, na sjeveru, od zalutale rakete koju je Islamski džihad, a ne vojska, ispalio na Izrael.

"Izraelske sigurnosne snage nisu gađale Džabaliju zadnjih sati", ističe se u priopćenju ureda izraelskog premijera Yaira Lapida.

Novinari AFP-a vidjeli su u bolnici u Džabaliji trupla šest osoba, među njima troje djece. Izraelska vojska je u subotu priopćila da se priprema za tjedan zračnih udara na Gazu, napose na Islamski džihad čijih je 15 boraca ubila, kaže. Među njima i glavnog zapovjednika Tajsira al-Džabarija.

"Bitka tek počinje", rekao je ranije Mohamed al-Hindi, vođa te oružane skupine koja raketira izraelski teritorij.

Glasnogovornik izraelske vojske: Izrael trenutno ne pregovara o primirju

Egipatski izvori rekli su za AFP da Kairo, dugogodišnji posrednik između Izraela i oružanih grupa u Gazi, nastoji organizirati posredovanje. Egipatski predsjednik Abdel Fatah al-Sisi rekao je u govoru da neumorno radi kako bi se mir vratio.

No na terenu se razmjena vatre nastavila u noći na nedjelju, javili su novinari France Pressea u Gazi. "Izrael trenutno ne pregovara o primirju", rekao je glasnogovornik izraelske vojske.

Izraelska vojska je u petak počela izvoditi zračne udare na enklavu s 2.3 miliona stanovnika pod blokadom u okviru preventivnog napada na Islamski džihad, rekla je. Izraelske snage su uz to na Zapadnoj obali, teritoriju pod izraelskom okupacijom od 1967., uhapsile 19 pripadnika grupe koju Izrael, Sjedinjene Države i Europska unija smatraju terorističkom.

Yair Lapid ističe da je ovo ciljana protuteroristička operacija protiv neposredne prijetnje Islamskog džihada, produžene ruke Irana koja želi ubijati nedužne Izraelce.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...