ČOVIĆEV NOVINAR NAJAVLJUJE RASPLET: "Bitka za Dom naroda, posljednju branu za spas Hrvata u BiH..."

Odustane li sasvim od toga, praktički će ozakoniti bošnjački plan za izbacivanje Hrvata iz vlasti, navodi hercegovački list.

  • Mini market

  • 07. Avg. 2022  

  • 3

Edim Fejzić, Anel Šahinović i Razim Halkić preko noći su osjetili “zov hrvatstva” i voljom Bošnjaka izabrani u hrvatski klub Doma naroda. Iz ovoga je jasno koliko se bošnjačke stranke rugaju i Daytonu i Ustavnom sudu BiH, a i samome Schmidtu, piše u nedjelju Večernji list izdanje za BiH, neslužbeno glasilo Čovićevog HDZ-a.

-Visoki predstavnik Christian Schmidt popustio je pred prijetnjama bošnjačkih stranaka da ispravi nepravdu prema Hrvatima i provede odluku Ustavnog suda o popunjavanju Doma naroda. Odustane li sasvim od toga, praktički će ozakoniti bošnjački plan za izbacivanje Hrvata iz vlasti, navodi hercegovački list.

- To je nedopustivo. On (Edim Fejzić) toliko je kompromitirao Bošnjake da je to nevjerojatno. Prije svega Bošnjake. Ja znam odakle potječem. Negdje moram imati korijenje. To je jednostavno zloporaba – kazala je u razgovoru za Večernji list Tonka Matović, jedna od rijetkih Hrvata koji žive u Goraždu, gradu na krajnjem istoku BiH koji tek Drina dijeli od Srbije. Ova ekonomistica podrijetlom iz Dalmacije, koja je odavno u mirovini, kaže da je bliska ideji socijaldemokracije, no smatra pogrešnim to što se događa s nacionalnom zloporabom prigodom predstavljanja Hrvata u institucijama vlasti u BiH.

"On (Fejzić) nikada nije došao u kapelicu da se makar s nama pozdravi. A uz to čuli ste vjerojatno da je imao neke malverzacije s dijasporom", dodaje.

Mala hrvatska katolička zajednica u Goraždu okuplja se oko velečasnog Josipa Tadića koji tamo ustrajno gradi crkvu posvećenu blaženim drinskim mučenicama koje su četnici gurnuli u smrt u Drugome svjetskom ratu. Prema rezultatima posljednjeg popisa stanovništva, svega su 24 Hrvata u Bosansko-podrinjskoj županiji, dok ih stvarno tek osam živi na tome području.

Matović je na upit samo potvrdila problem koji je odavno i dio sustavnoga projekta probošnjačkih stranaka pretvaranja Federacije BiH u nacionalnu državicu ovoga naroda u kojoj bi Hrvati imali status manjine. Bošnjak i musliman iz Goražda Edim Fejzić jedan je od onih koji su zloupotrijebili problematični izborni zakon u BiH, koji su najprije osjetili “zov” za hrvatstvom, zatim bili voljom bošnjačke većine izabrani u hrvatski klub Doma naroda Parlamenta Federacije BiH te sve to jako dobro naplatili.

Na jednak način je iz Unsko-sanske županije u odlazeći hrvatski klub ušao još jedan Bošnjak, Anel Šahinović, koji je nedavno preminuo nakon teške bolesti. Njegov nasljednik u klubu Hrvata još je jedan Bošnjak, Razim Halkić, što je također u BiH i regiji izazivalo podsmijehe, no nije spriječilo zloupotrebe s nacionalnim izjašnjavanjem., piše Čovićeva medijska perjanica novinar Zoran Krešić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...