POLICIJA OTKRILA DETALJE NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE U BUGOJNU: Poznat identitet nastradalih od posljedica strujnog udara...

Kako se neslužbeno doznaje, postupajući tužitelj naložio je obdukciju tijela poginulih.

  • Vijesti

  • 07. Avg. 2022  

  • 0

Dvojica muškaraca su poginula, a još dvojica ozlijeđena u subotu navečer u mjestu Udurlije kod Bugojna od posljedica strujnog udara.

Tokom tradicionalne manifestacije "Udurlijada" stradali muškarci pokušali su pomjeriti lampu na stupu javne rasvjete, uslijed čega je došlo do strujnog udara.

Hasan Hodžić, glasnogovornik policijskog komesara MUP-a KSB kazao je za Fenu kako je očevid završen.

"Službenici policije završili su uviđaj na mjestu događaja, a u suradnji s nadležnim kantonalnim tužiteljstvom bit će poduzete mjere iz nadležnosti policije. Svoj nalaz dat će i vještak elektro struke koji je također bio na terenu", istaknuo je Hodžić.

Kako se neslužbeno doznaje, postupajući tužitelj naložio je obdukciju tijela poginulih.

U ranijoj izjavi medijima Hasan Ajkunić, načelnik Bugojna rekao je kako će dan sahrane biti Dan žalosti u Bugojnu.

"Svi smo potreseni smrću dvojice Bugojanaca i gubitak je ovo za čitav grad. Obiteljima stradalih izražavam najdublju sućut u svoje, ali i u ime sugrađana, a povrijeđenim želim što brži oporavak. Dan sahrane stradalih bit će i Dan žalosti u Bugojnu", rekao je Ajkunić medijima.

Smrtno su stradali Nikica Radić i Pero Brzica, dok su ozljede zadobili J.Š. (1963.) i Z.D.(1972.).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...