"ZANIMLJIVO" RJEŠENJE: Tiktoker u Mazdi zamijenio volan, gejmeri će biti oduševljeni

Autor prerade priznao je da je "apsolutno grozno" upravljati vozilom, čak i uz potpuno funkcionalni servouređaj.

  • Auto

  • 08. Avg. 2022  08. Avg. 2022

  • 0

Mazda MX-5 je najpopularniji roadster na svijetu, a često je i predmet prerade. 

Jednu pomalo čudnu potpisuje tiktoker Tyler Atkin koji je očito opčinjen igraćom konzolom. Nintendo Wii ga je toliko zaokupio da ga je ugradio u automobil na mjesto audiouređaja, a prepoznatljiv finiš bijele boje dobili su pojedini detalji u kabini, poput mjenjača (Nunchuk), ručne kočnice (Wii palica za baseball) i Wii Fit tepiha. 

Vjerovali ili ne, on se odlučio na ugradnju volana za igraće konzole. Nepraktično i vrlo opasno rješenje je ujedno jako zanimljivo njegovoj publici pa je video postao pravi hit na društvenim mrežama. A za potpuni doživljaj volan je dobio i kontroler koji je integriran u središnjem dijelu. Ovako može doslovno u automobilu igrati Mario Kart. 

S tek dvadesetak centimetara u promjeru jasno je da ovaj volan predstavlja izazov za upravljanje automobilom. Jedina dobra stvar je da sad vozač konačno ima nešto više prostora za noge. Autor prerade priznao je da je "apsolutno grozno" upravljati vozilom, čak i uz potpuno funkcionalni servouređaj.

Ali Atkin tu nije stao i odlučio se na još opasniju preinaku. U sljedećem videu pokazao je kako je na mjesto volana ugradio kontroler iste igraće konzole. 

Nadajmo se samo kako mu neće pasti na pamet da se s ovakvim preradama odvaži na vožnju javnom prometnicom. Plastični volan se drži samo putem dva vijka te bi se lako moglo dogoditi da se odvoji u vožnji. Jasno je da bi gubitak kontrole nad automobilom vjerojatno loše završio. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...