NOVI DETALJI VELIKE TRAGEDIJE U KOJOJ JE POGINULO 12 LJUDI: Vozač poljskog autobusa imao je 72 godine, nije bio...

Vozač nije bio pod utjecajem alkohola ili opojnih droga te nije bolovao od akutnih bolesti.

  • Hronika

  • 08. Avg. 2022  

  • 0

Vozač poljskog autobusa koji je izgubio kontrolu nad vozilom na A4 kod Brezničkog Huma i sletio s autoceste A4 imao je 72 godine, neslužbeno doznaje HRT od izvora bliskog varaždinskom Državnom odvjetništvu.

Vozač nije bio pod utjecajem alkohola ili opojnih droga te nije bolovao od akutnih bolesti.

ŽDO: Oba vozača su poginula u nesreći

Poginula su oba vozača poljskog autobusa i obavljene su obdukcije stradalih Poljaka, potvrdio je za Hinu glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić.

U saobraćajnoj je nesreći poginulo ukupno 12 osoba, a 32 su povrijeđene, svi poljski državljani. Obavljene su obdukcije na stradalima i prikupljaju se podaci o samom putu autobusa i svim događajima koji su prethodili slijetanju autobusa s autoceste.

Najvažnija je obdukcija preminulog vozača, informacije koje će se dobiti o njegovom stanju, kazao je Galić te dodao da je neosporno utvrđeno koji je vozač upravljao autobusom u trenutku nesreće. Vozač je bio u vozačkom sjedalu i vezan sigurnosnim pojasom, rekao je Galić.

Glasnogovornik ŽDO je kazao i da Državno odvjetništvo treba ustanoviti je li počinjeno kazneno djelo i ko ga je eventualno počinio, a potom će se donijeti odluka jer se kazneni postupak ne može voditi protiv osobe koja nije živa.

Nakon prikupljanja svih podataka Državno odvjetništvo će odlučiti hoće li se postupak voditi ovdje ili u Poljskoj s obzirom na to da se radi o svim stradalima državljanima Poljske, izjavio je Galić.

Dvoje Poljaka i dalje u kritičnom stanju

U varaždinskoj Općoj bolnici i dalje je sedmero pacijenata koji su stradali u slijetanju autobusa s autoceste kod Brezničkog Huma. Dvoje je još kritično. U bolnici u Čakovcu dvije su žene s teškim povredama. Ipak, stanje im je stabilno. Bolnica im je, u saradnji s Međimurskom županijom, osigurala stručnu psihološku pomoć te prevoditelje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...