SKANDAL U SUSJEDSTVU: Svi su u šoku nakon „diverzije“ Vučićevog novinara na grobu Olivera Dragojevića…

Da su recimo Lučani probili gumu ili gulili srpske tablice na automobilima kojih na otoku ima jako puno, to bi bilo u udarnim vijestima!

  • Regija

  • 09. Avg. 2022  

  • 5

Teško je objasniti riječima koliko Oliver Dragojević znači Dalmaciji, prvenstveno Velolučanima, budući da je bio jedan od njih i s time se često hvalio. Nakon njegove smrti, generacijama su ostale njegove besmrtne pjesme, a otočanima i njegov grob kojega s velikom pažnjom ukrašavaju i obilaze kao da će na taj način umanjiti svoj žal za odlaskom jednog od najvećih, piše Slobodna Dalmacija.

Uz Hajduka, Oliver je stup Dalmacije i vjerojatno je baš zato beogradski novinar Filip Rodić, inače poznat kao poklonik Aleksandra Vučića i Slobodana Miloševića, odlučio oskvrnuti njegov grob u Veloj Luci. Kratka, huškačka, potkapacitirana i kukavička epizoda kontroverznog novinara imala je zadatak potpiriti netrpeljivost, mržnju i tenzije te uznemiriti Velolučane, Korčulane, Dalmatince i čitavu Hrvatsku.

Velolučane generalno potez beogradskog novinara nije uznemirio do pucanja, više nekako žale što je neko u tolikoj mjeri nedostojan gazio po grobu njihovog i našeg velikana.

"Čuli smo se s njegovima, oni nemaju pojma za to. Da nije izašlo u medije, ne bi ni saznali, a tako bi bilo najboje“, dobacila je jedna starija Luška odmahujući rukom pritom misleći na Oliverovu obitelj.

"Ni ga niko ni vidi, ni ču, on je to stavi i uteka, da je osta ima bi se začin napit“, dobacio nam je jedan Lučanin dodajući kako je kolovoz, srce sezone koja je bolja nego ikad, nemaju vremena bavit se nekim "srpskim novinarčićem“ koji je našao načina za svojih pet minuta slave.

Nikola Žuvela Doda 35-godišnji je Velolučanin, zaljubljenik u more i pismu i rodno misto. Jutros, kad je vidio Rodićevu objavu u medijima u njemu je, kaže, sve uzavrilo.

"Mislim se koliko je to nisko da se čovjek spusti na tu razinu, da dođe na grob legende koju cijeni ne samo Vela Luka i Hrvatska, već čitava nekadašnja Jugoslavija i šire i da napravi takvu podlu stvar. Pa kakav je to seronja? Dirat se u mrtve, ima li većeg dna? Mi to ne činimo nikome, ne diramo se u nikoga, neka ga bude sram“, uznemireno priča Nikola.

Rodić je po svemu sudeći u Velu Luku došao na jedrilici, nakon što je fotografirao Oliverov grob sa spornom knjigom, krenuo je dalje, a fotografiju je objavio tek naknadno.

"To su kukavička posla, došao je, odradio svoj poremećeni plan i pobjegao. Kukavice se ne suprostavljaju otvoreno, već takvim potezima namjerno potiču mržnju. Mislim da je s ovim činom odlučio više nikad ne vratit se u Hrvatsku, vrata su mu zatvorena. Oliver za nikoga od njih nije rekao jednu lošu riječ, uvijek je bio dostojanstven, u svemu pa tako i u tome“, uvjeren je Nikola.

Nikola nije zadovoljan reakcijom političara na ovaj događaj, smatra da je oskvrnuće groba javne osobe koja je bila uzor u svemu trebalo potaknuti žešće reakcije. Gdje su izjave Pupovca, Plenkovića, Milanovića, pita se?

Da su recimo Lučani probili gumu ili gulili srpske tablice na automobilima kojih na otoku ima jako puno, to bi bilo u udarnim vijestima!

Nikola je svjestan da reagira, možda, previše emotivno, no odlučio je reći iskreno što misli. Jasno mu je, kaže, da taj novinar računa na burne reakcije, no oskvrnuće groba legende Balkana koju su svi obožavali je velika sramota preko koje mu je teško preći.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...