"LETVOM U LEĐA, ČEKIĆEM U POTILJAK": Srbi prebili hrvatskog policajca i njegovog sina u Kninu, a prije toga su...

Cijeli događaj je dobio i kontekst međunacionalnog sukoba Srba i Hrvata

  • Hronika

  • 09. Avg. 2022  

  • 6

Kninom se, u utorak proširila vijest da su u ponedjeljak navečer fizički napadnute dvije djevojke, njihov brat i otac.

Naime, kako se saznaje dvojica braće, porijeklom iz okoline Knina, koji ne žive tamo, već u Srbiji, jučer navečer su automobilom prepriječila put automobilu u kojem su se vozile djevojka (25 ) i djevojčica (13) te su navodno potom fizički nasrnuli na njih.

Dvojica braće su navodno oštetila i retrovizor na automobilu u kojem su Kninjanke bile.

Otišli u selo, nakon toga u bolnicu

Potom su, navodno, otac i brat napadnutih djevojaka otišli u selo odakle su spomenuta braća, gdje ih je, kako tvrdi izvor, više osoba napalo te je brat djevojaka završio u bolnici.

Naime, djevojke su ocu, koji je policajac, ispričale događaj na cesti, nakon čega je navodno policiji i prijavljen, a nakon čega su se otac i sin, koji je navodno vojnik, zaputili u selo gdje su inače dvojica napadača na djevojke, a gdje su ih, kako tvrde mještani, fizički napali. Napadnuti su policiji ispričali da ih je napao otac braće koja žive u Srbiji te da im je zaprijetio pištoljem.

Brat djevojaka je s teškim tjelesnim povredama odveden u šibensku bolnicu, a braća su, pronađena i privedena u policiju.

Sukob u saobraćaju

Kako se saznaje, svemu je prethodio sukob u saobraćaju. Otac djevojaka i njihov 27-godišnji brat na kraju su stradali, a najteže je stradao policajčev 27-godišnji sin koji je dobio udarac čekićem u potiljak i slomljen mu je nos.

Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko-kninske, potvrdio je da policija istražuje navedeni događaj, da je postupanje u toku i da će o svemu obavijestiti javnost te da je već više medija poslalo upite o tom događaju, ali još uvijek nije imao sve pojedinosti zbog istrage koja je u toku.

U događaju su navodno učestvovali Sava Lešić, inače profesionalni košarkaš čačanskog Borca, kao i njegov brat i otac, a događaj je dobio i kontekst međunacionalnog sukoba Srba i Hrvata, piše Jutarnji.

Šamar i pljuvanje 13-godišnjakinje

Kako kaže izvor, dvije sestre, 28-godišnjakinja i 13-godišnjakinja, vraćale su se automobilom iz Šibenika prema Kninu.

Negdje na putu došlo je do nekog saobraćajnog nesporazuma, navodno zbog pretjecanja, te je iz bijelog Audija Q7 beogradskih registarskih oznaka neko pokazao tri prsta, na što im je iz drugog automobila pokazan srednji prst.

To je bio povod vozaču bijelog Audija da im prepriječi vozilom put, zbog čega su se morale zaustaviti. Potom je ženska osoba izašla iz automobila i navodno napala 13-godišnjakinju, a izišao je i muškarac koji je 13-godišnjakinju ošamario i pljunuo, nakon čega su otišli s mjesta događaja.

Sestre su potom ocu, policajcu ispričale što im se dogodilo. Otac djevojaka se u ponedjeljak navečer uputio sa sinom, odnosno bratom dviju sestara, a išli su svaki svojim automobilom, u Strmicu, gdje su bijeli Audi Q7 pronašli ispred kuće.

"Letvom po leđima, čekićem u potiljak"

Došavši tamo, pitali su čiji je taj automobil. Sagovornik tvrdi da je otac odmah dobio letvom u leđa, dok je njegov sin (27) prošao još i gore, budući je dobio udarac čekićem u potiljak, navodno ga je odario jedan od braće. Nakon toga ga je udario šakom te mu slomio nos.

U međuvremenu je o svemu obaviještena i policija koja je dvojicu braće pronašla i privela, ali oni su navodno još u ponedjeljak navečer pušteni iz kninske policijske postaje.

Teško ozlijeđenom 27-godišnjaku pomoć je pružena prvo u kninskoj, a potom je prevezen u šibensku bolnicu, iz koje je u međuvremenu otpušten. Cijeli slučaj je sada u nadležnosti šibenske policije koja istražuje događaj, a navodno se tijekom događaja u Strmici 53-godišnjem policajcu i njegovu sinu prijetilo pištoljem.

Policija negira zataškavanje

Iako se po Kninu priča kako se ovaj slučaj pokušava zataškati, policija negira takve tvrdnje.

"Kriminalističko istraživanje trebalo bi biti gotovo večeras ili najkasnije sutra ujutro i onda ćemo se oglasiti saopćenjem. Trebalo je utvrditi sve činjenice, radi se o događaju koji se dogodio sinoć", rekao je glasnogovornik PU Šibensko-kninske Šime Pavić.

Nakon ovog događaja, u Kninu je policija pojačala svoje snage, a osobito zato što se večeras u Erveniku gdje živi većinsko srpsko stanovništvo održava slava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...