NAJGLASNIJI VUČIĆEV OPONENT: "Ti si onaj što gađa ljude kamenjem?"

Direktor ovog rudnika široj javnosti je poznat po kamenovanju novinara nacionalne televizije Bugarske.

  • Regija

  • 10. Avg. 2022  10. Avg. 2022

  • 1

Zastupnik u Skupštini Srbije Aleksandar Jovanović Ćuta posetio je danas Bosilegrad, na poziv građana i ekoloških aktivista iz ove opštine, koji se protive radu rudnika Bosil Metal jer, prema njihovim navodima, radi bez dozvole, zagađuje vodotoke i vazduh.

Jovanović se sastao s predsjednikom opštine Bosilegrad Vladimirom Zaharijevim, a na putu do sale gdje je zakazan razgovor, verbalno se sukobio s direktorom ovog rudnika Miodragom Vukajlovićem, koji je široj javnosti poznat po kamenovanju novinara nacionalne televizije Bugarske, kada su prije nekoliko sedmica pokušali da snime rudnik.

U toku je sastanak Jovanovića, predstavnika Ekološkog ustanka i lokalnih aktivista sa predstavnicima lokalne vlasti.

Vodi se žustra rasprava o dozvoli koju rudnik ima za rad i ispitivanjima o zagađenosti Karamanice, za koju Jovanović tvrdi da je puna arsena, pozivajući se na podatke Instituta za hemiju.

(Nova.rs

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...