SMRT U 21 GODINI: Preminuo sin Ines Kavalec, direktorice Udruženja "Dajte nam šansu"

Denis, koji je imao poteškoće u razvoju, je danas preminuo u 21. godini. Bit će sahranjen u petak, 12. augusta, na Gradskom groblju Bare u Sarajevu.

  • Hronika

  • 10. Avg. 2022  

  • 0

Preminuo je Denis Kavalec, sin Ines Kavalec koja se vodeći Udruženje "Dajte nam šansu" godinama bori za prava djece s poteškoćama u razvoju, piše Klix.ba.

Denis, koji je imao poteškoće u razvoju, je danas preminuo u 21. godini. Bit će sahranjen u petak, 12. augusta, na Gradskom groblju Bare u Sarajevu. Sahrana je u 13:30 sati. Dejan, Denisov otac, oprostio se od sina sljedećim riječima:

"Sine naš dragi, hvala ti za predivnih i prekratkih 20 godina i što si nas naučio šta su prave životne vrijednosti. Mama i tata će uvijek biti s tobom i nikada te nećemo prestati voljeti i čuvati".

Ines Kavalec, vodeći Udruženje "Dajte nam šansu", već godinama se bori za prava djece s poteškoćama u razvoju, pomažući ovoj djeci, kao i njihovim roditeljima. Udruženje, koje je registrovano 2011., okuplja i volontere koji žele pomoći djeci s poteškoćama u razvoju.

Ovo udruženje doprinosi u iznalaženju institucionalnih rješenja, ukazuje društvu na odgovarajući odnos prema djeci s poteškoćama u razvoju te organizira humanitarne aktivnosti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...