NURKIĆ OBJAVIO DA "MOTAMO KABLOVE": Zmajicama prijeti izbacivanje sa SP!

U ponedjeljak ističe posljednji rok za kupovinu avionskih karata za Australiju, za koje je potrebno izdvojiti 150.000 KM.

  • Sport

  • 11. Avg. 2022  

  • 2

Čekajući da se ispune obećanja i najave o pomoći Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, kao i reakciju institucija, iz KS BiH saopštiti su kako je opasnost od neodlaska ženske košarkaške reprezentacije na historijski nastup na Svjetskom prvenstvu postala sasvim realna opcija.

U ponedjeljak ističe posljednji rok za kupovinu avionskih karata za Australiju, za koje je potrebno izdvojiti 150.000 KM. Ukoliko KSBiH ne izvrši kupovinu i ne pošalje dokaze Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) o dolasku na SP u predviđenom terminu, uslijedit će kazna, vjerovatno u konkretnom slučaju odluka o eliminaciji reprezentacije BiH sa takmičenja.

“Novca nemamo, ne znam koliko puta trebamo ponoviti da bi nas neko u institucijama ozbiljno shvatio. Sada smo zaista došli do samog ruba i prijeti nam izbacivanje sa Svjetskog prvenstva ukoliko u preostalih nekoliko dana ne nađemo rješenje. Ne moram govoriti kakav bi to bi udarac za kompletan bh. sport, ali i bruka za samu državu. Od obećanja i statusa po društvenim mrežama, gdje se najavljuju neke uplate KSBiH, zasad nemamo ništa. Ni marke. Zato upućujemo posljednji apel da nam se izađe u susret, inače ćemo biti suočeni sa katastrofalnim posljedicama”, kaže generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Podsjećanja radi, Svjetsko prvenstvo bi se trebalo održati od 22. septembra do 1. oktobra u Australiji. Izabranice Gorana Loje nalaze se u grupi A zajedno sa selekcijama Belgije, Južne Koreje, Sjedinjenih Američkih Država, Kine i Portorika.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...