DRAMA NA NEBU: Ruski vojni zrakoplovi prošli kroz zonu protuzračne odbrane...

Američka vojska objavila je fotografiju drugog incidenta na kojoj se vidi kako F-22 leti u vizualnom dometu ruskog zrakoplova Il-20.

  • Vijesti

  • 12. Avg. 2022  

  • 0

Sjevernoameričko zapovjedništvo za protuzračnu odbranu (NORAD) izvijestilo je o trećem incidentu prolaska ruskog vojnog zrakoplova kroz identifikacijsku zonu zračne odbrane Aljaske (ADIZ).

CNN je nedavno izvijestio o dva takva incidenta.

ADIZ je međunarodni zračni prostor uz Aljasku koji se na nekim mjestima proteže više od 160 kilometara od teritorija SAD-a. Američka vojska pokreće postupke identifikacije zrakoplova koji prolaze kroz ADIZ u interesu nacionalne sigurnosti.

NORAD nije želio otkriti kojeg se tačno dana dogodio treći prelet, samo da je incident zabilježen između 8. i 10. augusta. Dodao je da ruski izviđački zrakoplov nije ušao u američki ili kanadski zračni prostor.

Američka vojska objavila je fotografiju drugog incidenta na kojoj se vidi kako F-22 leti u vizualnom dometu ruskog zrakoplova Il-20.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...