UDOVICA OLIVERA DRAGOJEVIĆA OTVORILA DUŠU: "Istina je, varao me sa ovom poznatom ženom"

Vesna i Oliver Dragojević upoznali su se 1973. godine, ubrzo se vjenčali i ostali zajedno sve do njegove smrti

  • Estrada

  • 12. Avg. 2022  

  • 1

Slavni pjevač prije četiri godine, izgubio je bitku sa opakom bolešću u 71. godini života, a udovica Olivera Dragojevića, Vesna kao i svake prethodne i ove godine oglasila se emotivnom porukom i odala počast svom preminulom suprugu.

Vesna i Oliver Dragojević upoznali su se 1973. godine, ubrzo se vjenčali i ostali zajedno sve do njegove smrti, a manje je poznato da je pjevač koji je publiku osvajao svojim romantičnim dalmatinskim šansonama vodio život pun kontroverzi.

Naime, Olivera koji se svojski trudio da održi imidž porodičnog čovjeka, 2006. godine zadesio je skandal zbog kog mu se brak umalo raspao. Procurila je informacija da je vodio paralelni život, te imao aferu sa nekadašnjom manekenkom Brankom Marić Muti koja je izjavila da je ona pjevačeva najveća ljubav.

Branka Marić Muti javno je priznala da je sa umjetnikom bila u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi, da su održavali intimne odnose tokom sedamdesetih i početkom osamdesetih godina, a koliko je afera bila ozbiljna, govori i činjenica da je Dragojević zbog Branke želio da ostavi svoju suprugu Vesnu.

alt

Branka Marić Muti

Udovica Olivera Dragojevića otvoreno je govorila o tome za hrvatske medije, a između ostalog naglasila je da joj je trebalo 10 godina da preboli pjevačevu prevaru.

“Tokom svih tih godina često sam zbog stresa i nervoze završavala u hitnoj pomoći. Dugo sam pokušavala da odgonetnem zašto se Oliver okrenuo drugoj ženi, ali na kraju sam shvatila da je riječ o njegovoj nezrelosti i nesigurnosti”, rekla je svojevremeno Vesna za hrvatski portal javno.com.

Uslijedile su međusobne sudske tužbe, Branka je tvrdila da joj je bračni par ostavljao prijeteće poruke što su Dragojevići demantovali pa podigli kontratužbu zbog pretrpljenog duševnog bola koju su poslije višegodišnjeg sudskog natezanja isplatili.

“Nikada nisam želio da govorim o svom životu van scene, ali spletom čudnih i nemoralnih okolnosti našao sam se u žiži skandala koji su drugi iscenirali. Moja intima je prvenstveno moja stvar i sve što treba riješiću u svoja četiri zida i sa onima kojih se to tiče, a dušebrižnici će ostati gladni senzacije”, ispričao je tada Oliver i stavio tačku na cijelu priču.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...