"UBIJEDIO ME...": Xavi zvanično potvrdio status Pjanića uoči početka La Lige

“Miralem Pjanić me pozitivno iznenadio. Ubijedio me da ima kvalitet potreban za igranje u Barçi i potvrđujem vam da u predstojećoj sezoni ostaje s nama".

  • Sport

  • 13. Avg. 2022  13. Avg. 2022

  • 0

Ove sedmice i zvanično počinje nova sezona u španskoj La Ligi, a Barcelona će u prvom kolu ugostiti ekipu Rayo Vallecana na Nou Campu sutra (subota) od 21 sat.

Uoči nove sezone, zvaničnu press konferenciju imao je trener Barcelone Xavi Hernandez, a govorio je i o statusu bh. reprezentativca Miralema Pjanića, što je nas najviše zanimalo.

“Miralem Pjanić me pozitivno iznenadio. Ubijedio me da ima kvalitet potreban za igranje u Barçi i potvrđujem vam da u predstojećoj sezoni ostaje s nama. Još nisam sreo igrača kakav je Raphinha. On dosta podsjeća na Neymara na krilu, ali ima prodoran udarac kao Rivaldo. On mora napraviti razliku”.

“De Jong je jako bitan igrač. Tržište je otvoreno do 31. avgusta i do tada je sve otvoreno. Do tada, Frenkie de Jong će biti na mom spisku. Marcos Alonso nije naš igrač tako da nije vrijedno pričati o tome. Sutrašnju utakmicu će započeti Alejandro Balde ili Jordi Alba.”

“Razgovarao sam s Nicom prije nekoliko sedmica i izrazio je želju da ode. On je mlad igrač i razumijem njegovu želju za minutama”, istakao je Xavi uoči sezone. 

(Sportske.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...