NIKOLA ŠPIRIĆ TVRDI DA U OPOZICIJI RS-a VLADA PANIKA: "Radi se o ljudima bez zanimanja što je savršena forma za uticaj iz Sarajeva"

"Što se tiče Mirka Šarovića, isti izvor potvrđuje da je imperativ stranaca bio da on u ime SDS-a bude kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH", kaže Špirić.

  • Politika

  • 13. Avg. 2022  13. Avg. 2022

  • 5

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je Srni da se čini da su informacije koje je podijelio sa javnošću o međunarodnim instruktorima koji osmišljavaju kampanju SDS-a i PDP-a unijele paniku u njihove redove, te da slogani sa kojima nastupaju u kampanji "možda i lijepo zvuče, ali im niko ne vjeruje".

"Dobro obaviješteni izvori unutar njihovih redova mi kažu, kada je u pitanju rukovodstvo ovih partija, da se radi o ljudima bez zanimanja što je savršena forma za uticaj što iz Sarajeva, što iz međunarodne zajednice", rekao je Špirić, koji je i i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Prema Špirićevim riječima, iako je opozicija u Republici Srpskoj od stranaca dobila model ponašanja, nikako da izađu na ekonomski teren što im je sugerisano.

"Gdje još u svijetu pobijedila partija čiji je presjednik na komenzacionoj listi, kaže jedan od visokopozicioniranih PDP-ovaca i dodaje da Branislav Borenović vjeruje u sebe i u PDP, Jelena Trivić ne bi imala nikakve šanse da bude kandidat.

Što se tiče Mirka Šarovića, isti izvor potvrđuje da je imperativ stranaca bio da on u ime SDS-a bude kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH", kaže Špirić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...