HAOTIČNO U SPLITU: Jako nevrijeme u Dalmaciji, dijelovi grada pod vodom (VIDEO)

Lokalno je palo više od 30 litara kiše po kvadratnom nevremenu.

  • Hronika

  • 13. Avg. 2022  13. Avg. 2022

  • 0

Jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je dijelove zemlje.

Preko Jadrana se premješta visinska ciklona, a glavnina oborine u ranim popodnevnim satima zahvatila je srednju Dalmaciju.

Lokalno je palo više od 30 litara kiše po kvadratnom nevremenu.

Prva obilna kiša ovog ljeta zahvatila je i u Split. Velike količine oborine u kratko vrijeme izazvale su bujice u dijelu grada, piše Dalmacija Danas.

Kako to obično biva za obilnijih oborine, prva se pod vodom našla Poljička gdje je visina vode na mjestima i preko 30 centimetara! Tako su pod vodom dijelovi Poljičke, Ulice Ivana plemenitog Zajca kod Medicinskog fakulteta, Šimićeva…

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...