"MISLIO SAM DA ĆEMO UMRIJETI": Hodali kilometrima, pogledajte gdje je Google navigacija odvela nesretnu porodicu (VIDEO)

U potragu su uključeni policija, vatrogasci, službe spašavanja i brojni volonteri, a sve je urodilo plodom kada je njihov Hyundai Tucson lociran helikopterom otprilike 50 km jugoistočno od mjesta Tibooburra 9. avgusta. Porodica je spašena i helikopterom prevezena na sigurno.

  • Šareni svijet

  • 13. Avg. 2022  

  • 0

Da ponekad baš nije pametno potpuno se pouzdati u navigaciju pokazuje bizaran slučaj koji se dogodio jednoj porodici iz Australije 8. avgusta.

Gotovo svi mi koji koristimo navigaciju, bilo u automobilu ili na mobitelu, imali smo slučaj da nas je ona dovela negdje gdje nismo željeli, na puteve koji baš nisu pogodni za vožnju automobilom, u neko polje ili tuđe dvorište, no ono što se dogodilo nesretnim Australcima bilo je zaista vrlo opasno i neugodno, piše Jutarnji.

Prema saopćenju policije iz australskog Novog južnog Wales, čitava porodica je prijavljena kao nestala 8. avgusta nakon što se nisu vratili u mjesto Packsaddle nakon putovanja u Queensland 7. avgusta. To je pokrenulo veliku potražnu akciju koja je obuhvatila područja Tibooburre, Broken Hilla, Wilcannije, and Packsaddlea i okoline.

U potragu su uključeni policija, vatrogasci, službe spašavanja i brojni volonteri, a sve je urodilo plodom kada je njihov Hyundai Tucson lociran helikopterom otprilike 50 km jugoistočno od mjesta Tibooburra 9. avgusta. Porodica je spašena i helikopterom prevezena na sigurno.

Iako se sumnjalo na otmicu ili još gori scenarij, nestanak je izazvao Google Maps koji ih je uputio prečicom preko makadama. Kako nisu poznavali okolinu vjerovali su da je to najbolji put sve dok makadam nije postao vrlo loš. Naposljetku su zaglavili u blatu te se automobil više nije mogao pomaknuti. Nalazili su se usred ničega, a vozač Darian Aspinall je nakon spašavanja medijima izjavio: “Iskreno, mislio sam da ćemo umrijeti.”.

Aspinall je objasnio da su se nalazili kilometrima udaljeni od bilo kakve civilizacije, da nije bilo signala za mobitel te da nisu mogli pozvati pomoć. Porodica je hodala kilometrima kako bi pronašla pomoć no nisu bili uspješni. Sve je bilo zaista zastrašujuće jer su imali samo litru vode. Zbog toga su dehidrirali, no naišli su na lokvu vode koja ih je spasila i pomogla da ostanu živi dok pomoć nije stigla.

Svi članovi porodice nisu povrijeđeni i dobro se osjećaju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...