DRUGA NOĆ "SARAJEVO FILM FESTIVALA": Evo ko se večeras našao na crvenom tepihu...(FOTO)

Prve dvije epizode "Kotline" biti će premijerno prikazane večeras u 21:45 sati u Cineplexxu, a tim povodom ekipa serije je prošetala crvenim tepihom.

  • Kultura

  • 13. Avg. 2022  13. Avg. 2022

  • 0

Ekipa kriminalističe serije "Kotlina" čiji je kreator proslavljeni reditelj i oskarovac Danis Tanović, prošetala je crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu uoči večerašnje pretpremijere.

Prve dvije epizode "Kotline" biti će premijerno prikazane večeras u 21:45 sati u Cineplexxu, a tim povodom ekipa serije je prošetala crvenim tepihom.

Na kultnoj lokaciji, nisu dozvolili da im raspoloženje pokvare ni nešto lošiji vremenski uslovi. Crvenim tepihom prošetali su Danis Tanović sa suprugom Maelys de Rudder, Amra Bakšić - Čamo, sjajna glumačka postava koju, između ostalog čine, glumci Feđa Štukan, Ida Keškić, Boris Ler, Izudin Bajrović, Adis Đapo i drugi.

Također, pridružili su im se i generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman te Muamer Hadžović.

Ova kriminalistička mini drama od pet epizoda, čiji su kreatori Tanović i Bakšić - Čamo, jedan je od scenarija koji je odabran putem javnog poziva za prijavu scenarija igranih serija i čije se snimanje realizuje putem platforme BH Content Lab, kompanije BH Telecom.

Priča prati usamljenog policijskog inspektora, kojeg tumači Feđa Štukan, a koji nakon što je pronađeno tijelo u sarajevskom Zemaljskom muzeju, zaranja u današnje Sarajevo kako bi pronašao nestali sefardski tekst iz 14. stoljeća. Također, pokušava dokazati sebi da grad koji je nekada volio i koji nikada nije smogao snage da napusti i dalje postoji.

 U okviru takmičarskog programa Igrani film večeras se prikazuje ostvarenje Aide Begić "Balada". I ekipa ovog filma je prodefilirala crvenim tepihom. Među njima su Jasna Žalica, Marija Pikić, Milan Tocinovski, Enes Kozličić, Lana Stanišić, Amel Đikoli....

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...