ŠOK OBRT: Načelnik odjeljenja bezbjednosti Cetinje otkrio NOVE detalje o ubistvu monstruma sa Cetinja

Još uvijek nije utvrđeno da li je Borilović preminuo od projektila koji su u njega ispalili policajci ili N.K.

  • Hronika

  • 13. Avg. 2022  13. Avg. 2022

  • 2

Načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je u Dnevniku TVCG da Cetinjanin Nenad Kaluđerović, koji je pucao jučer na Vuka Borilovića, nije trenutno dospan policiji.

Još uvijek nije utvrđeno da li je Borilović preminuo od projektila koji su u njega ispalili policajci ili N.K.

"Preduzimaju se određene mjere i radnje da bi se on (N.K.) obezbijedio i obezbijedilo njegovo prisustvo u čitavom ovom postupku", kazao je Bošković, za TVCG.

Na pitanje jeste li utvrdili motiv jučerašnjeg zločina na Cetinju, Bošković kaže da su mjere i radnje još uvijek u toku.

"Preliminarno možemo da saopćimo da je ovo lice posljednjih dana pokazivalo određene promjene u ponašanju i u tom smislu je uz pomoć prijatelja za jučer bio zakazan ljekarski pregled, nažalost on se sa tim prijateljem rastao, ali se nakon toga desio ovaj tragični događaj", naveo je Bošković.

Obdukcija je, navodi on, završena.

"Ja u ovom trenutku ne mogu bez odobrenja VDT da iznosim više detalja, taj nalaz će biti dostavljen VDT. Na tijelu izvršioca ima više povreda od vatrenog oružja, pa u tom smislu ne možemo saopćiti više detalja", naveo je Bošković.

On je kazao kako je, nakon razmjene vatre sa policojom, prema Boriloviću više projektila ispalio Cetinjanin N.K.

"Ali za sada mi ne možemo iznositi detalje da li je smrt nastupila od posljedica ranjavanja od strane policije ili ovog građanina", naveo je Bošković.

Podsjeća da je u 15.30 policija dobila informaciju da je u naselju Medovina došlo do pucnjave. Kaže i da je policija prvo pritekla u pomoć ranjenim osobama nakon čega je Borilović pucao u njihovom pravcu.

"Nakon toga su bili ispunjeni svi zakonski uslovi i policija je uzvratila paljbu i ispalila 20 projektila. U razmjeni te vatre jedan policajac je povrijeđen", naveo je Bošković.

On kaže da je, prema sadašnjim informacijama, četiri ili pet policajaca upotrebilo vatreno oružje jučer na Cetinju.

"Pojavile su se spekulacije da je to bila vešesatna akcija. U 15.30 dobili smo poziv u 17.30 imamo da je sam izvršilac pozvao još jedno lice gdje je saopćio da je teško ranjen, da je lišio života više lica i da misli da neće ostati živ. Nakon 15.50 došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane N.K., koji je to vremenski interval ne možemo da se precizno izjasnimo, i nakon toga nastupila je smrt tog lica. Tako da nije bila višesatna akcija, već sada možemo reći pola sata ili 45 minuta, ali ne možemo precizno da se izjasnimo", kazao je Bošković.

Podsjetimo, u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, jučer je ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro povređenih, među kojima je i pripadnik policije. Među ubijenim je i dvoje djece.

Napadač Vuk Borilović je ubijen, a čeka se potvrda da li je lišen života u obračunu sa policijom ili da ga je ubio sugrađanin.

Načelnik odjeljenja bezbjednosti Cetinje, Dalibor Šaban rekao je da je policija stigla na lice mjesta tri minuta po primljenoj prijavi o jučerašnjoj pucnjavi na Cetinju u kojoj je Vuk Borilović ubio 10 osoba.

Šaban je kazao da je policija u 15.30 dobila prijavu da je u Medovini došlo do pucnjave, a da je Borilović krvavi pir otpočeo sedam minuta pre toga.

"Odmah nakon prijave, za tri minuta, policija je došla na lice mjesta. Policiju je predvodio dežurni starješina i odmah je pristupljeno provjeri navoda. Prilikom prilaska V.B. je odmah upotrebio vatreno oružje koje je na direktan način ugrožavalo živote policajaca i građana. Službenici su odmah uzvratili iz vatrenog oružja i tom prilikom je jedan od njih zadobio povrede glave. Izviđajne radnje ukazuju da je jedan projektil teško ranio izvršioca, a postoji sumnja da je od posljedica tog projektila i stradao", rekao je Šaban za TV Vijesti.

Prema njegovim riječima, policija je preduzela sve radnje da obezbjedi lice mjesta iz dva razloga.

"Radi dolaska specijalizovane jedinice obučene za najsloženije situacije i da zaštiti građane koji su nakon pucnjave bili u blizini. Ono što je otežavajuće je sama karakteristika terena. U tom naselju je mnogo kuća koje su na maloj udaljenosti i izvršilac je koristio poluautomatsku, lovačku pušku koja je po karakteristikama za te uslove veoma opasna", rekao je Šaban.

Upitan da li je policija reagovala na vrijeme, Šaban je kazao da je događaj prijavljen u 15.30, a da su policajci bili tri minuta kasnije na licu mjesta.

"Ako su uspjeli za kratko vrijeme da osiguraju lice mjesta, da zaštite građane od počinioca, teško je da neko može iznijeti stav da policija nije na vrijeme reagovala", kazao je Šaban.

Istraga će, dodaje on, utvrditi sve okolnosti, kao i one koje se tiču pitanja ko je usmrtio napadača Vuka Borilovića pored čijeg su tijela pronađene četiri čaure.

Načelnik cetinjske policije je potvrdio da je Borilović koji se bavio lovom, imao legalno izdat oružani list za pušku kojom je počinio zločin.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...