Sport
“SB” O NOVOM PRVAKU EVROPE I BOSANCU KOJI IH JE VODIO: Alan Ibrahimagić je tokom EP-a 1993. sanjao košarkaške snove, jutro nakon "Eurobasketa 2025" probudio se kao prvak Evrope
Prije 18 min
Ljeti su za mnoge salata omiljeno jelo, a njihova je prednost i što se brzo i lako spremaju.
Gastro
14. Avg. 2022 14. Avg. 2022
0
Kombinacija slanutka i srdela iznenadit će vas svojom posebnošću, a ova je ukusna salata sjajna opcija i kao brzi ručak, večera, užina...
Riječ je o tjestenini alla puttanesca, jelu koje potječe iz Napulja.
Vrlo jednostavno se priprema i gotovo je za 15-ak minuta, što je sjajna stvar ako ste u stisci s vremenom.
Osim toga, za pripremu ovog jela treba vrlo malo sastojaka, onih koji se nalaze u špajzu gotovo svakog kućanstva.
Evo šta vam treba:
400 g špageta
100 g crnih maslina
2 čehna bijelog luka
20 g odsoljenih kapara
6 fileta inćuna u ulju
600 g pulpe („mesnatog“ dijela) paradajza
peršun
čili
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
Priprema:
1. U tavi zažutite bijeli luk i čili na ekstra djevičanskom maslinovom ulju i na laganoj vatri pecite filete inćuna.
2. Dodajte pulpu paradajza, lagano posolite te dodajte kapare i crne masline. Kuhajte umak oko 15 minuta da se stisne.
3. Skuhajte tjesteninu u kipućoj vodi, ocijedite je i dodajte u tavu s umakom. Promiješajte.
4. Potom dodajte nasjeckani peršun i poslužite špagete alla puttanesca.
Prijatno!:)
(Tportal)
Sport
“SB” O NOVOM PRVAKU EVROPE I BOSANCU KOJI IH JE VODIO: Alan Ibrahimagić je tokom EP-a 1993. sanjao košarkaške snove, jutro nakon "Eurobasketa 2025" probudio se kao prvak Evrope
Prije 18 min
Mini market
BRANISLAV BORENOVIĆ OBJAVIO NOVI VIDEO: "Već deset dana je prošlo...."
Prije 21 min0
Šareni svijet
ČUDO NEVIĐENO: Kina je izgradila najviši most na svijetu, od prizora zastaje dah...
Prije 27 min0
Svijet
POTPUNI HAOS: "Srušio" se Starlink Elona Muska, drama u Ukrajini, na desetine hiljada prijava problema...
Prije 36 min0
Gastro
JESENJI KLASIK: Napravite pitu od jabuka po našem receptu, i obradujte ukućane
12. Sep. 20250
Gastro
STRUČNJACI ODGOVORILI NA VJEČNU DILEMU: Smije li se kuhani i pečeni krompir podgrijavati?
Prije 19h0
Gastro
TRIK JE VRLO JEDNOSTAVAN: Recept za domaći kruh pravi je hit na internetu, otkrijte i zašto… (VIDEO)
13. Sep. 20250
Gastro
SAVRŠENI REZULTATI: Ova čarobna metoda uvijek sprječava lijepljenje kolača za kalup; Priprema je...
12. Sep. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.