DANSKA GLUMAČKA ZVIJEZDA: Madsu Mikkelsenu nakon dvije godine uručeno Počasno Srce Sarajeva (FOTO)

Prije dodjele nagrade, glumac je prošetao crvenim tepihom gdje ga je dočekala gomila fanova priredivši mu nezaboravnu dobrodošlicu.

  • Kultura

  • 14. Avg. 2022  14. Avg. 2022

  • 0

Mads Mikkelsen, glumački velikan iz Danske, stigao je u glavni grad BiH uoči 28. izdanja Sarajevo Film Festivala, gdje mu je večeras uručena nagrada Počasno Srce Sarajeva.

Mikkelsen je Počasno Srce Sarajeva osvojio još 2020. godine tokom 26. izdanja festivala, međutim, zbog pandemijskih okolnosti, uručena mu je tek večeras na Metalcu, prenosi Klix.ba.

Prije dodjele nagrade, glumac je prošetao crvenim tepihom gdje ga je dočekala gomila fanova priredivši mu nezaboravnu dobrodošlicu. Tom prilikom, slavni Danac dijelio je autograme i fotografisao se sa ljudima među kojima je vladalo uzbuđenje što će slavnog glumca vidjeti u Sarajevu.

Mikkelsen je danas, prije dolaska na Festivalski trg, prošetao glavnim gradom BiH i probao ćevape.

"Prvi put sam ovdje. Imao sam malo vremena da prošetam, pojedem ćevape i to je to što sam vidio za sada. Veoma sam sretan što sam na festivalu", rekao je glumac.

Također, u Vijećnici ga je ugostila i gradonačelnica Benjamina Karić.

Publika i obožavatelji Mikkelsena, večeras u Ljetnom kinu Coca-Cola publika imaju priliku gledati projekciju filma "Lov" gdje on igra glavnu ulogu. Spomenuta uloga, 2012. godine glumcu je donijela nagradu za najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Cannesu.

Mads Mikkelsen porijeklom iz Kopenhagena, rođen je 1965. godine. Svoju profesionalnu karijeru je započeo kao gimnastičar i plesač, ustrajno radeći na pozorišnim, televizijskim i filmskim projektima, da bi konačno postao najveća muška zvijezda u Danskoj i Skandinaviji.

Njegov filmski debi je glavna uloga u uspješnoj internacionalnoj krimi drami "Diler" iz 1996. godine koju je režirao Nicolas Winding Refn, ostalo je historija. Ostvario je uloge u brojnim ostvarenjima među kojima su i ona 2006. u filmu o Jamesu Bondu "Casino Royale" koji je ujedno i film o Bondu sa najvećom zaradom, dok je zapaženu ulogu ostvario i u "Hannibalu".

U skorije vrijeme, Mikkelsen se pojavljuje u glavnoj ulozi u filmu "Još jedna runda" Thomasa Vinterberga, koji je osvojio Oscara za najbolji međunarodni igrani film 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...