NAKON PREVRTANJA AUTOBUSA IZ SRBIJE: Jedno dijete kritično, vozač u pritvoru...

Kasno sinoć autobus je sklonjen sa mjesta nesreće, ali promet na tom dijelu puta još uvijek nije prohodan.

  • Hronika

  • 15. Avg. 2022  15. Avg. 2022

  • 0

Vozaču autobusa šabačke registracije sa 49 osoba, državljana Srbije, koji je sinoć doživio prometnu nesreću u Bugarskoj na autoputu Trakija, određeno je zadržavanje u trajanju od 24 sata, saopćila je bugarska policija.

U autobusu je bilo 38 djece, 10 odraslih i jedan vozač. Putnici su uspjeli iz prevrnutog vozila izači kroz prozore koje su morali razbiti. Iako su se sinoć pojavile informacije da je vozaču amputirana noga, on je navodno zadobio lakše povrede i prema još uvijek neslužbenim informacijama ima prijelom ruke. On je sinoć testiran na alkohol i drogu, ali su oba rezultata bila negativna.

Kasno sinoć autobus je sklonjen sa mjesta nesreće, ali promet na tom dijelu puta još uvijek nije prohodan.

"Kolege su odmah izašle na lice mjesta. Utvrđeno je da se radi o slupanom automobilu srpskih registarskih oznaka u kojem je bilo 49 državljana Srbije. Pod nerazjašnjenim okolnostima vozilo je skrenulo s puta u jarak. Prema prvim informacijama u Hitnom centru pregledano je 28 putnika, od kojih je 14 zadržano na liječenju. Troje djece su u teškom stanju", saopćeno je iz policije.

Ministar zdravlja Bugarske dr Asen Medžidijev stigao je sinoć u bolnicu u Staroj Zagori, gdje su primljeni povrijeđeni u teškoj nesreći na autoputu "Trakija", gdje je primljeno devetoro djece i dvoje odraslih iz Srbije. Medžidijev je izvijestio o njihovom stanju.

"Jedno dijete je u kritičnom stanju. Trenutno se sprovode mjere reanimacije, ali je hemodinamski stabilan. Pratit ćemo ga i uraditi transfuzija krvi. Imamo timove sa konzultantima u Sofiji, ako bude potrebno da ga prevezemo sutra", rekao je on, a prenosi bugarska NOVA.

Dijete ima 11 godina i 3 prijeloma karlice i kuka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...