ČAK 3 PUTA TELEFONIRAO DOK JE SIJAO SMRT: Koga je sve Borilović zvao, a jedan poziv je POSEBNA MISTERIJA

Rečenica koju je izgovorio i dalje navlači veo misterije oko čitavog slučaja.

  • Hronika

  • 15. Avg. 2022  

  • 0

Masovni ubica Vuk Borilović je tokom svog krvavog pohoda čak tri puta telefonirao, saopćila je crnogorska Uprava policije.

Javnost je saznala da je Borilović nakon što je zvjerski ubio Natašu Martinović i njena dva sina, pozvao njenog supruga Miloša hladnokrvno mu poručivši da je ubio i svoju i njegovu porodicu. Međutim, druga dva poziva i dalje su nerazjašnjena, od kojih je jedan posebna misterija, piše Kurir.

Uprava policije (UP) izdala je opširno saopćenje u kojem rekonsturiše kretanje i ponašanje pomahnitalog masovnog ubice navodeći između ostalog da je za vrijeme monstruoznog akta obavio čak tri telefonska razgovora. I to u različitim vremenskim intervalima, neke čak i kada je bio teško ranjen.

1. 15.30 sati zove Miloša Martinovića: "Pobio sam i moju i tvoju porodicu"

"Pobio sam i tvoju i moju porodicu", monstruozne su riječi koje je Vuk Borilović navodno uputio Milošu Martinoviću nakon što mu je ubio najmilije.

"Na osnovu do sada sprovedenih izviđajnih radnji, uključujući i izjave, odnosno prikupljena obavještenja proizilazi da je oko 15.30 sati V.B. (34) obavio telefonski razgovor sa drugim licem, čiji identitet za sada, iz razloga zaštite oštećenih i svjedoka, nećemo saopćavati, a u kojem je, između ostalog, saopćio da je u svojoj kući lišio života porodicu koja je kod njega stanovala, odnosno dvoje maloljetne djece", navodi se u saopćenju UP.

Na osovu nezvaničnih informacija koje su procurile u medije, vrijeme i opis ovog poziva poklapa se sa pozivom koji je ubica uputio Milošu Martinoviću, ali rečenica koju je izgovorio i dalje navlači veo misterije oko čitavog slučaja.

Naime, Borilović, do tog trenutka nije ni bio u kontaktu ni sa jednim od članova svoje porodice, ni bliže ni dalje, a od svih žrtava u rodbinskim vezama je bio samo sa stricom Goranom Đurišićem kojeg je surovo likvidirao.

2. 15.50 sati zove poznanika: "Neću preživjeti"

U medijima je objelodanjeno i da je jedan od tri poziva bio upućen poznaniku kojem je rekao da je teško ranjen i da najvjerovatnije neće preživeti.

Naime, kako je UP prenijela, prilikom razmjene vatre sa ubicom na kojeg je ispaljeno 20 projektila, jedan službenik policije ranjen je u predjelu glave.

"Do sada sprovedene mjere i radnje ukazuju da je jedan od projektila koji je ispaljen od strane policijskih službenika pogodio V.B. i tom prilikom ga teško ranio. Nakon naizmjenične upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika i V.B., shodno njihovim izjavama i izvještajima, u jednom trenutku više nije bilo upotrebe oružja od strane V.B.

Upravo se u istom dokumentu dalje navodi da je ubica tada uputio pomenuti poziv poznaniku čiji identitet nije otkriven i saopćio mu da "neće preživeti".

"Ovo potvrđuje i izjava svjedoka koji je telefonom razgovarao sa V.B. oko 15.50 sati, odnosno dvadesetak minuta poslije telefonskog razgovora koji je prethodno vodio V.B. Po izjavi svjedoka, u ovom telefonskom razgovoru od 15.50 sati, V.B. je izjavio da je lišio života veći broj lica i da je teško ranjen i da misli da neće preživeti, potvrđuje se u policijskom saopćenju.

3. Poziv potpuna misterija

Crnogorska Uprava policije izvestila je da je Vuk Borilović obavio još jedan telefonski poziv dok je sijao smrt po Cetinju, odnosno navodno prije nego što je pozvao Miloša Martinovića, ne navodeći tačno vrijeme.

Međutim, taj treći poziv je i dalje potpuna misterija budući da iz policije nisu naveli ni njegov sadržaj, kao i kome je on bio upućen. Nadležni, navodno, iz bezbjednosnih razloga ne žele da saopće sa kim je Borilović razgovarao tokom svog krvavog pira.

"Ovom razgovoru (sa Milošem Martinovićem, prim. nov.) je prethodio još jedan razgovor o čijoj sadržini i identitetu osoba se za sada, iz istih razloga (bezbednosnih, prim. nov.), nećemo izašnjavati ali koji potvrđuju prethodne navode (da je lišio života porodicu koja je kod njega stanovala, prim. nov), stoji u pomenutom saopćenju.

Dakle, može se zaključiti da je Vuk Borilović nakon ubistva Nataše Martinović i njenih sinova obavio dva telefonska razgovora, dok je treći poziv uputio teško ranjen na samrti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...