SJAJAN START NOVE SEZONE: Di Maria i Vlahović vodili Juventus do ubjedljive pobjede nad Sassuolom, debitovao Kostić (VIDEO)

Dušan Vlahović i Angel Di Maria vodili su Juventus do večerašnje pobjede nad Sassuolom (3:0).

  • Sport

  • 15. Avg. 2022  15. Avg. 2022

  • 0

Bianconeri su slabo ušli u meč, napadači Sassuola su imali par dobrih šansi.

Defrel je u 20. minutu ozbiljno namučio Perina, ipak italijanski golman odlično reaguje. A onda smo vidjeli “Di Maria efekat”. Argentinac koristi dodavanje Alexa Sandra i uz malu dozu sreće volejom lobira Consiglija za vodstvo domaćina od 26. minuta.

Uslijedila je dosta bolja igra Juventusa, Vlahović je zaprijetio u par navrata, Cuadrado također, ali se do 2:0 čekao 42. minut. Dušana Vlahovića obara Ferrari u šesnaest metara i to je penal koji srbijanski internacionalac realizuje za 2:0.

I poslije pauze inicijativa Juventusa, Di Maria je ponovo oprobao svoj šut ovog puta bez gola. Ipak El Fideo bilježi asistenciju samo minut kasnije, Di Maria do Vlahovića i to je 3:0 u 51. minutu.

Pet minuta kasnije Frattesi je oprobao šut, ali bez promene rezultata. Debitovao je i Filip Kostić, Kragujevčanin ulazi na isteku sat vremena umjesto Cuadrada. U 74. minutu još jedna dobra intervencija Perina, Pinamontijev šut je odbranjen.

Imao je Vlahović šansu za hat-trick pri kraju, ali defanzivni zid blokira njegov pokušaj.

Ranije danas Napoli je slavio u Veroni sa 2:5. Milan Đurić je ušao u drugom poluvremenu kod domaćina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...