TRAGEDIJA U ALPAMA: Poginula bivša svjetska i evropska prvakinja u skijanju…

U ovoj je avanturi s njom bila još jedna ženska osoba.

  • Hronika

  • 16. Avg. 2022  

  • 0

Mlada francuska skijašica penjačica Adele Milloz (26) tragično je stradala u francuskim Alpama pokušavajući se popeti na Mont Blanc, javlja The Sun. Ona je osvojila Europsko prvenstvo u skijaškom sprintu 2018., a ranije je osvajala svjetske, europske i državne naslove u juniorskoj konkurenciji. 

Milloz je odlučila svoju karijeru ostaviti po strani kako bi se školovala za skijaško-planinskog vodiča. U ovoj je avanturi s njom bila još jedna ženska osoba. Pretpostavlja se da su žene bile povezane užetom kada su obje pale penjući se prema vrhu Aiguille i izgubile život, izvještava The Times.

- Adele je bila blistava mlada žena. Cijelo društvo danas osjeća beskrajnu tugu - rekao je Olivier Greber, predsjednik Društva vodiča iz Chamonixa.

Njihova tijela pronašli su kolege planinari.

Uzrok nesreće nije poznat, a iz policije su rekli da je istraga otvorena i da je isključena mogućnost odrona kamenja. Penjači su nedavno upozoreni da odgode svoja putovanja jer je suša uzrokovala sve češće i opasnije odrone kamenja u blizini najvišeg vrha Europe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...