RUSKE VLASTI U ŠOKU: "Eksplozija na Krimu je rezultat sabotaže!" (VIDEO) 

Državna ruska novinska agencija TASS prenijela je izjavu Ministarstva obrane da je civilna infrastruktura, uključujući stanicu za opskrbu električnom energijom, oštećena kao rezultat "sabotaže". 

  • Evropa

  • 16. Avg. 2022  

  • 0

Ukrajina nije niti potvrdila niti negirala svoju umiješanost u niz novih eksplozija na Krimu, koji je Rusija anektirala 2014. 

Rusko ministarstvo odbrane saopćilo je u utorak da je vojno skladište u blizini grada Džankoja na sjevernom Krimu oštećeno u sabotaži, izvijestila je ruska državna novinska agencija RIA. 

Ranije u utorak, krimski zvaničnici rekli su da je došlo do velikog požara u skladištu municije u tom području. 

Državna ruska novinska agencija TASS prenijela je izjavu Ministarstva obrane da je civilna infrastruktura, uključujući stanicu za opskrbu električnom energijom, oštećena kao rezultat "sabotaže". 

Ukrajina nije niti potvrdila niti negirala svoju umiješanost u niz nedavnih eksplozija na Krimu, koji je Rusija anektirala 2014. 

Ukrajinska televizija NEXTA-TV objavila je u utorak snimke eksplozije u gradu Džankoju na ukrajinskom poluotoku Krimu. Ruska novinska agencija RIA Novosti istoga je dana objavila da se u tom gradu oko 6:00 sati zapalila transformatorska stanica. 

Sergej Aksjonov, čelni čovjek Krima kojeg su imenovali Rusi, krenuo je iz sela Majskoje prema Džankoju čim je doznao za požar na stanici te rekao da se okolnosti događaja istražuju. 

Više je lokalnih medija nakon toga objavilo da se tokom jutra zapalilo i skladište oružja u selu Majskoje pored Džankoja. Ruska novinska agencija TASS objavila je da je sjeverno od Krima došlo do eksplozije municije te da je u tokom evakuacija lokalnog stanovništva. 

Selo Majskoje udaljeno je oko 25 kilometara jugoistočno od Džankoja. 

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Zelenskog Anton Gerščenko objavio je na svom službenom Twitter profilu snimku za koju tvrdi da prikazuje posljedice eksplozije skladišta oružja na Krimu. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...