LAGANO "PRIKUPLJANJE" GLASOVA: Vukanović organizuje proteste...

(...) zbog Alumine.

  • Politika

  • 16. Avg. 2022  16. Avg. 2022

  • 0

Pokret " Za pravdu i red" Nebojše Vukanovića pozvao je sve političke subjekte, radnike, penzionere, prevoznike i sve slobodne gradjane regije Birač na proteste protiv odluke koju je donijela Vlada Republike Srpske o prodaji potrazivanja FG "BIRAČ."

"Nijedan pojedinac, niti tajkun i kriminalac ne smije biti važniji od naroda i stanovništva Republike Srpske. Žila kucavica regije Birač i nacionalno bogatstvo Republike Srpske se ne daje u ruke kontroverznih biznismena i tajkuna koji su dosadašnjim privatizacijama ostavili hiljade radnika bez posla i protjerali iz zemlje, poručili su iz pokreta "Za pravdu i red".

Protest, prema najavi, održaće se u sutra u 15 sati ispred kapije FG "Birač".

Podsjetimo da je firma „Pavgord“ iz Foče uplatila juče institucijama Republike Srpske 42,3 miliona KM za kupljena potraživanja od Fabrike glinice „Birač“, čime je stvoren uslov da ta fimra preuzme upravljanje „Aluminom“,

Vlada RS-a krajem prošlog mjeseca donijela je odluku da za 42,3 miliona KM proda „Pavgordu“ potraživanja institucija RS-a od FG “Birač” u stečaju, što je naišlo na veliko negodovanje radnika „Alumine“ koji su zbog toga i protestovali.

Ovaj posao je završen bez objašnjenja Vlade Republike Srpske, dok je opozicija osudila, a radnici su negodovali.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...