DETALJI SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE U DOBOJU: "Ovo je jedna od najvećih zapljena kokaina u postdejtonskoj BiH, vrijedna više miliona maraka!"

"Još nema uhapšenih, istraga se nastavlja", kazali su sagovornici banjalučkog lista.

  • Hronika

  • 17. Avg. 2022  

  • 1

Oko 73 kilograma kokaina, koji su na području Doboja zaplijenili pripadnici MUP-a RS, vrijedan je milione maraka, nezvanično saznaju "Nezavisne novine".

Prema posljednjim dostupnim operativnim podacima, cijena kilograma kokaina je oko 70.000 KM, a kada se rasparča, iznos bude mnogo veći, tako da bi ova droga, da je stigla do ulice, dostigla vrtoglavu cifru.

Kako ističu izvori "Nezvisnih novina", policija utvrđuje ko stoji iza ove, jedne od rekordnih zapljena droge.

"Još nema uhapšenih, istraga se nastavlja", kazali su sagovornici banjalučkog lista.

Tužilaštvo BiH - "Jedna od najvećih zaplijena od rata"

Iz Tužilaštva BiH danas su potvrdili da je zaplijena kokaina izvršena u doboju "Jedna od najvećih zapljena kokaina u postdejtonskoj BiH".

"Istraga se sprovodi u saradnji s partnerskim agencijama država Evropske unije i Europolom", naveli su iz Tužilaštva BiH, te potvrdili da se vrijednost pronađene droge procjenjuje na više miliona evra.

Tužilaštvo BiH, kako su dodali, nastavlja istragu s ciljem potpunog rasvjetljavanja i dokumentovanja ovog predmeta, koji se odnosi na organizovani kriminal.

"U interesu istrage, Tužilaštvo BiH u ovom trenutku ne može davati više informacija", ističu iz Tužilaštva BiH.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...