ISKUSTVO TURISTE IZ SRBIJE SA LJETOVANJA U HRVATSKOJ: "Gledam Brač, uzalud čekam da me neko prebije..."

(...) zapali auto, naplati mi pizzu 60 eura.

  • Šareni svijet

  • 17. Avg. 2022  17. Avg. 2022

  • 0

Iako nerijetko možemo čuti priče i neugodna iskustva srbijanskih turista koji ljetuju na Jadranu, brojni turisti iz susjedne države ipak tvrde suprotno. Dapače, kažu da im uopće nije loše, a smatraju da su na hrvatsku obalu svi dobrodošli.

Tako je svoje iskustvo ljetovanja u Hrvatskoj podijelio jedan srbijanski turist na društvenim mrežama, a njegova objava je uskoro postala viralna.

“Ovdje mi je 11. dan. Gledam Brač. Uzalud čekam da me neko prebije, zapali auto, naplati mi pizzu 60 eura. Beznadno je, bombardiraju vas osmijesima, ljubaznošću i nižim cijenama u turističkim mjestima nego u puno lokala u mom gradu. Hrvatska je za svaku preporuku, nemojte da vas lažu”, napisao je navodni srbijanski turist, a na njegovu objavu ubrzo su uslijedili brojni komentari.

“Živo me zanima je li se ikome iz Srbije išta loše dogodilo ili je to kao ona priča o kupovini cigle za koju je svako čuo, s nikome se nije dogodila. U Splitu vidimo puno više tablica Beograd, Novi Sad, Kragujevac nego npr. Vinkovci, Karlovac...”, napisao je jedan korisnik.

“Evo nas u Poreču… Dijelimo mišljenje i uživamo i uživat ćemo. Istru smo obišli, toplo preporučujemo svima. Od sljedeće sedmice Dalmacija”, komentarisala je jedna korisnica iz Srbije koja ljetuje u Hrvatskoj.

“Isti osjećaj, bio prošle sedmice kod Dubrovnika (Kupari). Otišao s brdo predrasuda, a na plaži više vremena provodio razmišljajući o autu nego uživajući. I rado ću ići opet, svaka preporuka!” rekao je jedan srbijanski turist.

(Index.hr)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...