NIKOLA ŠPIRIĆ NIJE NA LISTAMA SNSD-a ZA PREDSTOJEĆE IZBORE: "To odluka SNSD-a i predsjednika partije…“

On je za RTRS rekao da zbog toga zagovara da pobjednik u Republici Srpskoj bude onaj ko će učestvovati u vlasti na nivou BiH i da u tom slučaju niko ne može biti opozicija vlasti u RS-u.

  • Mini market

  • 18. Avg. 2022  

  • 1

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je da Republika Srpska nije mogla biti ugrožena sve dok su srpski predstavnici u državnim institucijama BiH bili jedinstveni, te poručio da se na predstojećim izborima ne smije kockati sa sudbinom RS-a.

"SDS i PDP su postali opozicija Republici Srpskoj u Sarajevu i to je ključni problem", smatra Špirić.

On je za RTRS rekao da zbog toga zagovara da pobjednik u Republici Srpskoj bude onaj ko će učestvovati u vlasti na nivou BiH i da u tom slučaju niko ne može biti opozicija vlasti u RS-u.

Špirić je rekao da u Sarajevu ne postoji nijedna politička partija koja se ne zalaže za unitarizaciju i za građansku BiH, kao prelaznu fazu ka muslimanskoj BiH.

On je naveo da partije sa hrvatskim političkim predznakom imaju problem sa konstitutivnošću, a da su Srbi u Daytonu dobili Republiku Srpsku kao zalog opstanka srpskog naroda na ovim prostorima i kao entitet sa snažnom državnošću unutar BiH.

"Na predstojećim izborima nemamo pravo da se kockamo sa sudbinom Republike Srpske", rekao je Špirić.

Špirić kaže da se SNSD zalaže za očuvanje dejtonske BiH, odnosno za snažnu i što je moguće više samostalniju Republiku Srpsku bez utapanja njenih nadležnosti u institucije BiH.

"Poveznica svih nas je snažan SNSD i liderstvo Milorada Dodika, kao i liderstvo Željke Cvijanović koje je pokazala, obavljajući funkcije premijera i predsjednika Republike Srpske, da daje sigurnost Republici Srpskoj", rekao je Špirić.

Komentarišući činjenicu da se njegovo ime ne nalazi na izbornim listama SNSD-a za predstojeće izbore, Špirić je rekao da je to odluka SNSD-a i predsjednika partije i da sa zadovoljstvom nije na listi.

"Učiniću sve da SNSD pobijedi, siguran sam da će svi na terenu raditi za pobjedu SNSD-a. Mi smo jedan tim i kada nismo i kad jesmo na listi", kazao je Špirić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...