KAD JE SRBIJA IZGUBILA LICENCU: "Playboy" je zbog nje platio najveću kaznu

Kada se spomene magazin “Playboy”, svi se sjete brojnih poznatih i prelijepih dama, ali nikome ne pada na pamet da je moguće da je ovaj svjetski popularan magazin napravio grešku koja je dovela do najveće oštete u historiji.

  • Estrada

  • 18. Avg. 2022  18. Avg. 2022

  • 1

Prije 13 godina u martu je izašao treći broj srbijanskog izdanja “Playboya”, a o toj naslovnoj strani brujao je region, a gola žena na njoj bila je, navodno, pjevačica Goga Sekulić, pod naslovom: “Gola i opasna... Goga Sekulić bolja od Cece”.

Međutim, kako se kasnije ispostavilo to uopšte nije bila Goga Sekulić, a pjevačica je tada prošla kroz neviđeni pakao, pogotovo nakon što je podnijela tužbu protiv “Playboya”.

Goga je išla na vještačenja kako bi dokazala da ta žena na naslovnoj strani nije ona, već osoba koja je u tom periodu izuzetno ličila na nju. Na kraju, pjevačica je dobila spor, zbog čega je “Playboy” izgubio licencu, a kazna koju su morali da plate da iznosila je milion dinara!

Goga se za Telegraf prisjetila ovog slučaja, rekavši kako je taj period za nju bio više nego stresan.

“Da, to je izašlo u martu. Sjećam se, svi me zovu, moji roditelji bili su šokirani! Tražila sam tu djevojku tada, da bih dokazala da to nisam ja, a poslije sam išla na vještačenja. Na kraju sam ih dobila na sudu i izgubili su licencu. Odšteta koju je sudija presudio da moraju da isplate u tom trenutku bila je najveća u historiji”, kaže Goga za Telegraf.rs.

Suđenje je trajalo devet mjeseci, a na sudu je dokazano kako objavljene fotografije ne prikazuju Gogu, čime su povrijeđeni ugled i čast Sekulićeve.

“I niko dosad nije dobio ovoliku odštetu u istoriji sudstva! Ni za ubistvo Đinđića, ni za jednu novinsku klevetu sud nije ovako kaznio optužene. Ja samo mogu zahvaliti Bogu što je pravda napokon pobijedila. Odbranila sam svoju čast, ali ni ovaj milion ne može mi nadoknatiti izgubljeno. Otišao mi je glas, otišla mi je čast, otišli su mi živci, a i da sam dvadeset puta više novca dobila, ne bih mogla nadoknaditi sve troškove i štetu koju su mi ljudi iz 'Playboya' navukli na vrat”, izjavila je Goga 2004. godine.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...