HALILHODŽIĆ OČAJAN: "Ovo je možda kraj moje karijere"

Halilhodžić je u karijeri sjedio na klupama četiri reprezentacije, Obale Slonovače, Alžira, Japana i Maroka i svaku od njih je i odveo na Svjetsko prvenstvo.

  • Sport

  • 19. Avg. 2022  19. Avg. 2022

  • 1

“Nikad u životu nisam imao više ponuda nego sad. Evo, još se nije ni smirila moja situacija s Marokom, a već me zovu tri-četiri reprezentacije, pa i tri-četiri kluba.

Njihove ponude imam na stolu, ali polako, treba mi vremena”, javio nam se tužnim i razočaranim glasom iz Pariza Vahid Halilhodžić (69), piše 24sata.hr.

Legendarni bosanskohercegovački nogometni stručnjak još je strašno razočaran i cijelu situaciju s odlaskom iz Maroka nije želio dublje komentirati.

“Teško mi je sve ovo izdržati, trebam još malo razmisliti o svemu. I zbog toga sam se malo povukao u sebe, provodim vrijeme uz porodicu. Iskreno, ne znam ni sam šta ću dalje.

Kažem, na stolu već imam neke zanimljive ponude za daljnje izazove, ali prvo moram dobro razmisliti, hoću li nastaviti dalje s trenerskim poslom ili završiti trenersku karijeru”, poručio je Halilhodžić, pa nastavio:

“Gledajte, meni se ovo događa već treći put u karijeri, nije mi jasno, jednostavno ne znam kako to prihvatiti. I najviše me boli s ljudske strane. Znate, toliko sebe date u nekakav projekt, imate rezulate i radite dobar posao, a onda vas se samo tako makne.

U cijelu priču oko Maroka uložio sam toliko truda i rada, tu je bilo toliko napora i odricanja, radio jako dobar posao, a onda vam neko samo tako uzme sve što ste određeno vrijeme stvarali. I to boli”.

Halilhodžić je u karijeri sjedio na klupama četiri reprezentacije (Obala Slonovače, Alžir, Japan i Maroko), svaku od njih je i odveo na Svjetsko prvenstvo, što je, priznat ćete, veličanstven uspjeh.

No samo je s Alžirom 2014. godine u Brazilu i osjetio slast nastupa na najvećem nogometnom spektaklu, prošao grupi, pa u osmini finala ozbiljno namučio kasnije svjetske prvake Njemačku. Od koje je ispao tek nakon produžetaka.

Iskusni trener radio je na klupi Maroka sjajne stvari. Ali, bez obzira na sjajne rezultate presudila mu je svađa s glavnim zvijezdama Maroka, krilnim igračem Chelseaja Hakimom Ziyechom i odnedavno novim bekom njemačkog Bayena Noussairom Mazraouijem.

“Znate kako je to, u nogometnom svijetu se zbog svega ovoga vjerojatno i stvara kriva slika o meni. Ljudima nije jasno, prate moj rad i rezultate, pa vide da sam uspješan, ali i da odlazim prije velikih takmičenja.

I sigurno neki u svojim glavama o meni stvaraju potpuno pogrešnu sliku, pitaju se što ja to krivo radim? Ili kakav sam čovjek. Gledajte, razumijem ja i razne političke ili ekonomske interese, valjda nekada u ovom poslu trebate samo biti kao robot i kimati glavom, a ja nikad nisam bio, niti ću biti takav. Nema šanse! Zato sada i plaćam cijenu”, rekao je Vaha.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...