ILI REKET ILI ZGARIŠTE: Detalji eksplozije ispred ugostiteljskog objekta u Sarajevu

Objekat se renovira od aprila i navodno je uskoro trebao da ponovo počne s radom.

  • Hronika

  • 19. Avg. 2022  19. Avg. 2022

  • 1

Za sada nepoznata osoba aktivirala je eksplozivnu napravu ispred ugostiteljskog objekta Food Ofice u sarajevskom naselju Nova Otoka.

Eksplozija je u petak oko tri sata uznemirila stanare okolnih zgrada u Ulici Džemala Bijedića.

Policija je tokom uviđaja izuzela materijalne tragove (gelere, otiske prstiju sa metalnih površina, te snimke kamera videonadzora), te započela potragu za počiniocem.

Kako se moglo nezvanično saznati, nova vlasnica je objekat zakupila prije godinu i po. Sam objekat se renovira od aprila i navodno je uskoro trebao da ponovo počne s radom.

Interesantno je da je ručna bomba najvjerovatnije zalijepljena s vana, na aluminijski štok od vrata. Počinilac je izvukao osigurač i udaljio se, a eksplozija je uništila aluminijski štok, dok su unutar objekta, na zidovima vidljivi tragovi gelera. Iznad vrata su kamere videonadzora, što počinioca nije spriječilo na postavi i aktivira bombu, prenosi Oslobođenje.

Stanari okolnih objekata smatraju da se vjerovatno radi "o beskrupuloznosti lokalnih siledžija koji su vlasnici poslali upozorenje da mora plaćati reket".

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...