JELENA TRIVIĆ PROZVALA DODIKA, VIŠKOVIĆA I CVIJANOVIĆKU: "Ovo što režim radi je izdaja nacionalnih interesa..."

Ove poslovne šeme Vlade RS biće predmet revizije nove vlasti u Republici Srpskoj, najavljuje potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić.

  • Politika

  • 19. Avg. 2022  

  • 0

"Vladina prodaja Rudnika Ljubija špekulativna je transakcija, koja nije dobra za radnike, ekonomiju Republike Srpske, Prijedor i čitavu regiju. Tome se mora stati u kraj", rečeno je na pres konferenciji predsednika SDS-a Mirka Šarovića i potpredsednika PDP-a Jelena Trivić.

Opozicija upozorava - Vladina prodaja Rudnika “Ljubija” je pogrešan potez, kojim se gube radna mjesta i urušava vodeći privredni gigant prijedorske regije.

"Radi se o špekulativnoj transakciji. Na taj način Vlada Srpske ne daje Rudnik “Ljubija” stručnjacima iz oblasti rudarstva, već je to tajkunsko preuzimanje većinskog paketa i dalje preprodavanje tog preduzeća, rekao je Šarović, prenosi BN televizija.

Šarović podsjeća da su već jednom uspjeli da otjeraju kontroverznog Evgenija Zotova, ali sad mu aktulena vlast ponovo rudnik predaje u ruke.

"Zotov se sada pojavio preko Izraela, nekih drugih adresa. Ponovo SNSD i njegovi čelni ljudi su ga pronašli. Jednom su spriječeni demonstracijom građana, ali sada krajnja namjera vlasti je da ustupi rudnik nekom ko nema nikakve veze sa ovom djelatnošću. Očito da je u vezama sa čelnim ljudima Republike Srpske i sve se to dešava netransparentno, bez bilo kakve konkurencije, kaže Šarović.

Ove poslovne šeme Vlade RS biće predmet revizije nove vlasti u Republici Srpskoj, najavljuje potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić.

"Dovoljno je pročitati intervju tog izvjesnog Zotova i on je tu sve rekao, da za siću kupuje ogromnu vrijednost Republike Srpske ne treba ići dalje od toga. Ono što poručujem nesposobnom i korumpiranom režimu Republike Srpske jeste da to neće proći. Ovo što rade sa Aluminom, Ljubijom...to je izdaja nacionalnih interesa i oni su izdajnici", rekla je Trivićeva.

Aktuelna vlast nije gospodar RS, nego narod, za nju se krvarilo i niko nema pravo da krčmi njene resurse, tvrdi Trivićeva I poručuje da to neće proći, te da će nakon 2. oktobra svi odgovorni odgovarati pred licem pravde.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...