"BOLJI DIO BiH" SAMO JE FIKCIJA: Propali brojni Dodikovi megalomanski projekti širom RS (VIDEO)

Davne 2012. godine, Dodik, koji je tada bio predsjednik Republike Srpske je neposredno pred održavanje izbora najavio izgradnju Turističkog centra Klekovača u opštini Drinić.

  • Ekonomija

  • 19. Avg. 2022  

  • 0

Nakon što su najviši predstavnici vlasti u Republici Srpskoj pompezno najavili izgradnju ski centra na Manjači, postavlja se pitanje šta se desilo sa prije više od deceniju takođe pompezno najavljenim drugim turističkim projektima, od kojih i dalje nema ništa?

Davne 2012. godine, Dodik, koji je tada bio predsjednik Republike Srpske je neposredno pred održavanje izbora najavio izgradnju Turističkog centra Klekovača u opštini Drinić. Dodik se tada sastao sa navodnim investitorima i najavio ulaganje od 676 miliona maraka, piše BN televizija.

Deceniju nakon najave gradnje ski staze od 80 kilometara, 13 žičara i drugih sadržaja u okviru, kako je tada najavljeno, najatraktivnije planinske turističke destinacije u regionu, ništa od obećanog nije izgrađeno.

Dodik ovaj projekat sada ovako komentariše.

Više od deset godina prošlo je i od kada je najavljen projekat Trebinje rizort koji je trebalo da obuhvata ekskluzivne smještajne kapacitete, bazene, kazina, velnes centre...

alt

Projekat Trebinje resort

Davne 2007. godine je najavljivano da će kroz ovaj projekat u Hercegovinu biti usmjerene milijarde maraka.

Za proces izgradnje etno sela Sokolov grad na Ravnoj Romaniji, Skupština opštine Sokolac je 2014. godine podržala osnivanje istoimenog preduzeća, međutim ono nikada nije osnovano, niti je Sokolov grad ikada izgrađen.

alt

Ravna Romanija

Gradnja je ponovo najavljena 2021. godine.

I za projekat izgradnje eko-zone Korićani u Skender Vakufu i Travniku je 2018. godine rečeno će na tom području biti izgrađeni hoteli, golf tereni, sportski i zdravstveni centar, pa čak i aerodrom

alt

Međutim, najavljenih turističkih sadržaja i dalje nema.

Zanimljivo je da su svi ovi megalomanski projekti najavljivani upravo u izbornim godinama. Navedeni primjeri su samo dio nikada ispunjenih obećanja. Iako predstavljeni kao veličanstveni i vrijedni milijarde maraka, na kraju su od obećanja ostali samo snovi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...