PROFESOR TOMISLAV TADIĆ PODSJEĆA: "Oni koji danas kritiziraju Milana Tegeltiju svojedobno su preko njega zapošljavali supružnike..."

Dr. Tomislav Tadić je bez sumnje dobro upućen u kadrovsku problematiku u pravosudnom sustavu, budući mu je majka Gordana Tadić bila (sve do smjene) glavna državna tužiteljica Tužiteljstva BiH.

  • Mini market

  • 20. Avg. 2022  20. Avg. 2022

  • 3

Profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu dr. Tomislav Tadić osvrnuo se na svom Twitter nalogu na (aktuelne) kritičare Milana Tegeltije, savjetnika Milorada Dodika, prethodno višegodišnjeg predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH. Tadić je napisao da najviše voli "ove što moraliziraju o Milanu Tegeltiji, a zaboravljaju da im je (Tegeltija) supružnike lično proizveo u nositelje funkcija najvišeg reda. Sjećam se kad mu nisu izlazili iz dupeta". "Kakva hipokrizija", zaključio je profesor Tadić.

Dr. Tomislav Tadić je bez sumnje dobro upućen u kadrovsku problematiku u pravosudnom sustavu, budući mu je majka Gordana Tadić bila (sve do smjene) glavna državna tužiteljica Tužiteljstva BiH. On je potpuno u pravu kada podsjeća da je Milan Tegeltija u vrijeme dok je bio na čelu VSTV-a bio mažen, pažen, kovan u zvijezde i to najviše od onih koji ga danas napadaju zbog njegovih nacionalističkih, često i primitivno uvredljivih javnih istupa. Tokom skoro šest godina mandata Tegeltija je, uz rijetke časne izuzetke, imao status zvijezde u sarajevskim medijima, sudije, tužitelji, političari...bacali su mu se pod noge kršeći elementarne profesionalne i etičke norme kako bi za sebe, ili članove svojih obitelji isposlovali namještenje, privilegije, napredovanje u karijeri.

Nije baš jasno na koje je "moralizatore" aludirao prof. Tadić pišući da im je Tegeltija "supružnike proizveo u nositelje pravosudnih funkcija". Koliko je poznato, od aktuelnih političara tokom Tegeltijinog neprikosnovenog vođenja VSTV-a BiH  u karijeri je napredovala Azra Krivić, aktuelna sutkinja Općinskog suda Sarajevo, supruga Anisa Krivića, visokopozicioniranog člana Saveza za bolju budućnost kojoj je, navodno, u napredovanju pomogla dobra suradnja supruga Anisa, kao tadašnjeg ministra za obrazovanje i nauku Kantona Sarajevo sa Muhamedom Ajanovićem,  dekanom Stomatološkog fakulteta, Tegeltijinim intimusom koji je "zaledio" svoje neakademske, medijsko-pravosudne aktivnosti nakon smjene bivšeg predsjednika VSTV-a prije godinu i pol dana.

U pravosuđu je, Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo, svakako ne bez znanja i utjecaja tadašnjeg šefa VSTV-a Milana Tegeltije. zaposlena i Maja Pašić, supruga tužitelja Tužiteljstva BiH Džermina Pašića...

Tvrdnje kako je Milan Tegeltija tokom godina koje je proveo na čelu VSTV BiH bio drugačiji, principijelniji, "državotvorniji" nego što je postao nakon prelaska u kabinet Milorada Dodika su paušalne, neutemeljene, štetne. On je cijelo vrijeme svog mandata, a potvrđuju to brojne domaće i strane analize, izvještaji, referati… upravljao VSTV-om upravo onako kako je priželjkivao, navijao. aktuelni član Predsjedništva BiH: po principu što gore, to bolje. 

U tome je, ponavljamo, prof. Tadić ne griješi, imao podršku i lojalnost brojnih ljudi u Sarajevu koji su interese pravosuđa žrtvovali za dobrobit svojih karijera i karijera članova svojih familija.

/"SB"/

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...