SRBIJANSKI MEDIJI NAPALI TONINA POCULU: "Šta ti je, pobogu, Srbija kriva!"

"Bez pravog i punog demokratskog legitimiteta, nijedna vlada ne može sprovoditi obuhvatne i temeljne demokratske reforme", kazao je Picula. 

  • Regija

  • 23. Avg. 2022  23. Avg. 2022

  • 0

Prorežimski srbijanski tabloid "Informer" piše da u jeku svjetskih tenzija i svih regionalnih problema, postoje osobe koje raspiruju mržnju koristeći svaku moguću priliku. Jedan od takvih je, prema "Informeru", i Tonino Picula, izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru koji je poslao neobičnu poruku toj zemlji.

"Crnogorska politika mora odlučiti nastavlja li u smjeru evropskih integracija ili će postati potrošna roba ruskih i srpskih interesa u regiji", poručio je izvjestilac za Crnu Goru u Evropskom parlamentu Tonino Picula nakon izglasavanja nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore. 

"Bez pravog i punog demokratskog legitimiteta, nijedna vlada ne može sprovoditi obuhvatne i temeljne demokratske reforme", kazao je Picula. 

On je istakao da upravljanje približavanjem EU nije tehničko pitanje, nego prvorazredni politički proces "koji zahtijeva jasnu podršku bez balansiranja sitnih politikantskih interesa". 

"To je pokazao i pad Vlade Crne Gore, druge koja u prethodne dvije godine nije za ključne proevropske odluke uspijevala osigurati jasnu podroru Skupštine", rekao je Picula. 

"Ovo je još jedan u nizu napada na Srbiju. Koristeći nestabilnu političku situaciju u regionu, tenzije i krizu koja vlada u državama u okruženju, ovakvi pojedinci dodatno raspiruju vatru i zalažu se za to da Srbija bude za sve kriva", zaključuje srbijanski tabloid "Informer". 

Informer / Screenshot

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...