SCHOLZ POSLAO SNAŽNU PORUKU: "Budućnost Ukrajine leži unutar slobodne Evrope"

Scholz je također najavio da će EU i Njemačka biti domaćini međunarodne konferencije u Berlinu u oktobru kako bi se mobilizirali resursi za obnovu Ukrajine.

  • Evropa

  • 24. Avg. 2022  24. Avg. 2022

  • 0

Njemački kancelar Olaf Scholz izrazio je u srijedu snažnu podršku nastojanjima Ukrajine za članstvo u Evropskoj uniji (EU), rekavši da budućnost te zemlje leži unutar "slobodne Evrope".

U video poruci povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Ukrajine, Scholz je rekao da Njemačka čvrsto stoji na strani Ukrajine u ratu s Rusijom.

"Ono što nas definiše kao Evropu – sloboda, vladavina prava, pluralizam i demokratija – sve se to danas brani u Ukrajini", rekao je.

Scholz je podsjetio da su lideri EU-a odobrili Ukrajini status zemlje kandidata na samitu u junu.

"Da, budućnost Ukrajine leži u ovoj slobodnoj Evropi i zaista kao članice Evropske unije. Evropa, ujedinjena u slobodi i demokratiji, mnogo je jača od ruskog imperijalizma koji gleda unazad", rekao je njemački kancelar.

Scholz je također najavio da će EU i Njemačka biti domaćini međunarodne konferencije u Berlinu u oktobru kako bi se mobilizirali resursi za obnovu Ukrajine, prenosi AA. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...