NA POMOLU SENZACIONALAN TRANSFER: Fudbaler Juventusa pojačava zagrebački Dinamo

Krilni fudbaler već dugo ne može da se izbori za minutažu u Juventusu, a sada je blizu povratku u rodnu zemlju.

  • Sport

  • 25. Avg. 2022  

  • 0

Povremeni hrvatski reprezentativac Marko Pjaca blizu je dolaska u zagrebački Dinamo, tvrde italijanski i hrvatski mediji.

Krilni fudbaler već dugo ne može da se izbori za minutažu u Juventusu, a sada je blizu povratku u rodnu zemlju.

Kroz takmičenje u Ligi prvaka Pjaca bi pokušao da oživi karijeru i vrati se na nivo od prijee šest godina, kada ga je velikan iz Torina doveo za ogroman novac.

Pjaca je 2016. godine napustio Dinamo i otišao u Juventus kao velika zvijezda za čak 23 miliona eura.

Nakon toga imao je problema s povredama, pokidao je križne ligamente i čekao ga je dug oporavak. Potom je bio posuđen Schalkeu, pa Fiorentina, Anderlecht, Genoa, da bi na kraju vrlo dobro igrao u Torinu.

Ostaje da se vidi samo po kakvom modelu bi Pjaca koji je do sada upisao 24 nastupa u dresu A reprezentacije Hrvatske mogao da dođe u Zagreb. Teško je očekivati da će Dinamo platiti ogromno obeštećenje.

Imajući u vidu da Juventus ne zna šta da radi sa Markom i da mu ugovor ističe narednog ljeta, klub iz Torina bi mogao da ga pusti uz popust, a postoji opcija ida dođe i na jednogodišnju posudbu koja bi potrajala do isteka ugovora.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...