KURTI SE IZBORIO: "Postignut dogovor između Beograda i Prištine!"

"Ovo je evropsko rješenje. Čestitamo obojici lidera", kaže Borrell.

  • Regija

  • 27. Avg. 2022  27. Avg. 2022

  • 6

"U okviru dijaloga uz podršku EU, Srbija je pristala da ukine dokumente za ulazak/izlaz za one koji imaju kosovska lična dokumenta, a Kosovo se složilo da ih ne uvodi za one koji imaju srbijanske lične karte", objavio je na Twitter Josep Borrell, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost, navodeći da je postignut dogovor.

Kosovski Srbi, kao i svi ostali građani, moći će slobodno da putuju između Kosova i Srbije koristeći svoje lične karte. EU je upravo dobila garancije od premijera Republike Kosovo Albina Kurtija u tom cilju, naveo je.

"Ovo je evropsko rješenje. Čestitamo obojici lidera na ovoj odluci i njihovom rukovodstvu".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...