UHAPŠEN JEDAN OSUMNJIČENI: Četvorica Turaka vezani i opljačkani u "Kući duhova" kod Velike Kladuše

Razbojništvo se dogodilo juče u Velikoj Kladuši.

  • Hronika

  • 27. Avg. 2022  

  • 0

Četvorica državljana Turske fizički su napadnuti i vezani u napuštenoj kući, nakon čega su im ukradeni novac i mobilni telefoni, a jedan od dvojice osumnjičenih je pronađen, piše Klix.ba.

Razbojništvo se dogodilo juče u Velikoj Kladuši.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko - Sanskog kantona Adnan Beganović je potvrdio da su razbojništvo izvršile dvije osobe iz Velike Kladuše. Stanovnik mjesta Todorovo je ovaj slučaj prijavio policiji, a njemu je prethodno došao jedan od zarobljenih koji se uspio spasiti.

"Mještanin Todorova je kontaktirao Policijsku stanicu Velika Kladuša. Prijavio je da mu se obratila osoba iz Turske, kazavši mu da je nad njim i njegova tri sunarodnjaka upotrebom vatrenog oružja i sile počinjeno razbojništvo, da su im ukradeni novac i mobilni telefoni. Prema njegovim navodima, on je uspio pobjeći, dok su ostali bili u napuštenoj kući u Todorovu", istakao je Beganović.

Prilikom policijske intervencije turski državljani su pronađeni u kući koju mještani zovu "Kuća duhova". Kako je kazao Beganović, u blizini kuće je zatečena 36-godišnja osoba S. E., za koju su državljani Turske istakli da je jedan od počinilacaca.

"On je negirao te navode, a policija je prilikom obilaska pronašla plinski pištolj u kojem je bio spremnik s pet metaka", dodaje Beganović.

Osumnjičeni je potom priznao da je sa 25-godišnjim D.S. iz Bihaća izvršio razbojništvo, a za kojim se još traga. O svemu je obaviješteno Tužilaštvo USK.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...